Hyppää sisältöön

G20-maat tiukasti veroparatiiseja vastaan

Viime viikolla julki tullut suuri veroparatiisipaljastus saa myös G20-järjestön reagoimaan. G20-maiden joukossa on myös veroparatiiseja hyödyntäviä maita.

G20-maiden kokous Washingtonissa. Kuva: Stephen Jaffe / EPA

Maailman suurimmat talousmahdit ovat ottaneet tiukan kannan verojen välttelyyn ja veroparatiiseihin.

Washingtonissa kokoontuneet G20-maiden talousministerit ja keskuspankkien johtajat julkistivat eilen perjantaina lausunnon, jossa he vaativat näitä liittymään mukaan käytäntöön, jossa pankkien ja muiden talouslaitosten toiminnasta saadaan jatkuva tieto automaattisesti.

Niille maille ja rahalaitoksille, jotka eivät suostu järjestelyyn, G20-johtajat esittivät vastatoimia, kertoo saksalainen Spiegel-lehti. (siirryt toiseen palveluun) Lisäksi hämärien postilaatikkofirmojen taustalla olevat tahot on saatava julki, johtajat vaativat.

Saksa, Ranska, Italia, Espanja ja Britannia ovat ilmoittaneet kehittävänsä tietojärjestelmän, jonka avulla voidaan paljastaa omaisuuden peittelemiseksi luodut järjestelyt ja siten saada selville omaisuuksien haltijat.

G20-maiden lupaukset osuvat ensimmäiseksi Britanniaan ja Yhdysvaltoihin, joissa omaisuuden piilottamiseksi tehdyt järjestelyt ovat hyvin yleisiä.

.
.