Pääjohtaja Karhinen: OP:n nimeä ei tule esille missään vaiheessa Panama-papereissa

Karhinen ei halua kommentoida kilpailija Nordean osuutta Panama-vuodoissa.

Uutisvideot: Pääjohtaja Karhinen: OP:n nimeä ei tule esille missään vaiheessa esille Panama-papereissa
Uutisvideot: Pääjohtaja Karhinen: OP:n nimeä ei tule esille missään vaiheessa esille Panama-papereissa

OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen toteaa, että Panama-vuotojen massiivisuus on yllättänyt hänet. Karhinen kommentoi asiaa lauantaina TV1:n Ykkösaamussa.

– Vastaavanlaista moraalikatoa on monella alalla ja sitä kautta näen, että kysymyksessä on osa isommasta kokonaisuudesta. Kyseessä on arvojen kriisi, Karhinen luonnehtii.

Hän ei halua kommentoida OP-ryhmän kilpailijan Nordean osuutta Panama-vuodoissa. Karhisen mukaan OP-ryhmän nimeä ei tule missään vaiheessa esiin Panama-papereiden yhteydessä.

– Ei voi löytyä tai sitten on toimittu todella meidän ohjeiden vastaisesti.

Pääjohtaja Karhinen pitää Panama-vuotojen merkitystä vakavana koko finassialalle, mutta muistuttaa, että alalla on erilaisia toimijoita.

Aiemmin tällä viikolla Yle Uutiset kertoi, että OP-ryhmä omistaa lähes puolet belgialaisesta pääomasijoitusyhtiöstä. Tuolloin OP:sta painotettiin, että kyse on vastuullisesta toiminnasta ja, ettei yhtiö tarjoa veroneuvontaa. Samaa toisti Karhinen tänään lauantaina.

– Yhtiö on pääomarahasto, jonka kautta me saamme suurempaa sijoitusmassaa ja, johon meidän asiakkaamme voivat sijoittaa. Toimimme EU:n sisällä ja sillä tavalla, että sillä ei ole veroparatiisien kanssa mitään tekemistä. Sillä [yhtiöllä] toki pyritään välttämään se, ettei ole kaksinkertaista verotusta. Kaikki jotka yhtiöön sijoittavat, maksavat veronsa Suomeen.