Uimalla pysyy pinnalla- Swimming Club Rovaniemi juhlii

Rovaniemeläinen Swimming Club Rovaniemi juhlisti kymmenvuotista taivaltaan Rovaniemen Vesihiisi -uimahallissa launtaina. Uimarit päättivät juhlan kunniaksi tempaista kunnolla. He aikoivat uida yhden vuorokauden aikana 150 kilomeriä. Tällä kertaa siitä jäätiin vielä vähän.

Kotimaa
Anna Röytiö Vesihiisi
YLE/Jarmo Siivikko

Swimming Club Rovaniemessä on tällä kaudella noin 270 uimaria 27 uintiryhmässä. Heidän ohjaamisestaan ja valmentamisesta vastaa 21 valmentajaa, päävalmentaja Gerd Büttnerin johdolla. Aktiivisia kilpauimareita seurassa on 50. Seuran kilpauimareita on kohonnut tasaisin väliajoin kärkisijoille Suomessa niin lasten ja nuorten ikäsarjoissa kuin myös yleisissä sarjoissa.

- Uinti on mukaansa tempaavaa ja uimahallilla tapaa paljon kavereita. Tämä on yhteisöllistä toimintaa ja kaiken lisäksi vielä kivaa, nuori uimari Lotta Kuulasmaa kertoo nauraen.

Uinti sopii jokaiselle

Erilainen uinnin harrastaminen ja koko seuran toiminta pohjautuu vahvasti vapaaehtoisten työn varaan. Seurassa on tällä hetkellä palkattuna työntekijänä päävalmentajan lisäksi osa-aikainen seuratyöntekijä. Vapaaehtoisista seuran toimijoista suurin osa on uimareiden vanhempia tai aiemmin uintia harrastaneita nuoria.

-Annoin pikkusormen uinnille kahdeksan vuotta sitten, kohta se vei koko käden. Nyt olen jo menettänyt koko sieluni ja ruumiini uinnille, seuran aktiivi Kari Lukkarinen kertoo

Lukkarisen mukaan ei ole mitään ikärajaja uinnin aloittamiselle. Uinti on parasta kuntoliikuntaa, varsinkin jos nivelet ja raajat eivät kestä juoksemista.

Yhdessä tekemisen riemua

Vaikka uinti on yksilölaji, on yhteisellä tekemisellä suuri merkitys. Niinpä seura juhlisti kymmenvuotista taivaltaan uimahalli Vesihiidessä järjestettävällä 24 tunnin uinnilla Tempauksessa eri ryhmien uimarit kävivät uimassa oman osuutensa, vapaaehtoiset toimijat huolehtivat matkan mittaamisesta, uimareiden muonittamisesta sekä iloisen yhdessä olon mahdollistamisesta.

Sataviisikymmentä klometriä oli tällä kertaa liikaa, mutta semmoiset satakolmekymmentä kilometriä taittui iloisessa hyörinässä ja naurun äänien ylittäessä välillä veden loiskeen.

- Kun täällä aikansa on matkassa, voi todeta, ettei parempaa hommaa olekaan, uimamaisteri Jarkko Lytz vakuuttaa.

Uintiurakan lisäksi seuran jäsenet perheineen pääsivät nauttimaan mukavasta tekemisestä wibit –radalla ja kakkukahveista.