Merenneito veti uteliaat lastenaltaan ääreen – "Tavallisena lauantaiaamuna olemme yksin täällä"

Imatran uimahallilla ei yleensä lauantaisin ole näin ruuhkaista. Tänään ovella on jonoa 20 metriä. Altaille on tulossa oikea merenneito.

uimahallit
Merenneito Riia

Imatran uimahallilla on odottava tunnelma hetki ennen merenneidon saapumista. Lastenallas on tupaten täynnä lapsia. Moni aikuinenkin myöntää tulleensa ihmettelemään, millainen taruhahmo on kyseessä.

– Tavallisen lauantaina saatamme olla yksin täällä lastenaltaalla, kertoo kuusivuotiaan Onervan isoisä.

Pikkuinen Essi odottaa merenneidon näyttävän hyppyjä. Merenneidot ovat hänelle DVD:ltä tuttuja, ja hän tietää heidän omasta kielestään.

– Osaan puhua sitä, Essi kertoo, mutta pientä osaamisnäytettä ei kuitenkaan heru.

Merenneito kärrätään paikalle

Merenneito Riia tuodaan altaalle kärrytuolilla, ja lapset ryntäävät lähemmäs ihmettelemään. Vanhemmat räpsivät valokuvia.

Kuusivuotiaalle Onervalle merenneidot ovat tuttuja äidin kanssa katsotusta elokuvasta. Hänestä Riia on mukava. Riian mukanaan tuomat rausku, hai, valas, meritähti sekä simpukka, josta kuuluu kuohuääni, kiehtovat Onervaa.

Lopuksi Onerva kertoo osaavansa uida delfiiniä ja sukeltaa. Merenneitouintia hän ei vielä taida.

Erityisesti pyrstö kiinnostaa

Altaalla on toinenkin Essi, nelivuotias. Hän muistaa nähneensä merenneitoja Netflixissä. Disneyn Frozen on kylläkin hänen lempielokuvansa, sen näkee jo hänen prinsessa-aiheisesta uimapuvustaan. Juuri Riian tavannut Essi ilmoittaa kellukkeet käsissään osaavansa jo uida.

Essi kertoo, että merenneito Riian opettamista uintiliikkeistä. Erityisesti häntä kiinnosti etukäteen, millainen pyrstö on.

– Se tuntui ihan hassulta, Essi kuvailee.

Essi ei ehdi juttelemaan, sillä hän haluaa mennä vielä moikkaamaan Riiaa ennen kuin tämä poistuu syvempään altaaseen.