1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kari Tapion poika huutokaupasta: "Huojentunut fiilis"

Kari Tapion poika ja manageri Joona Jalkanen oli huutokaupan jälkeen huojentunut. Suurin osa tavaroista löysi uuden kodin. Jalkasen oma harrikka ei mennyt kaupaksi, mistä hän oli loppujen lopuksi ihan hyvillään. Espoossa kaupattiin tänään laulajalegendan jäämistöä.

Uutisvideot: Kari Tapion poika huutokaupasta: "Huojentunut fiilis"
Uutisvideot: Kari Tapion poika huutokaupasta: "Huojentunut fiilis"

– Helpottunut ja huojentunut fiilis. Hienoa, että porukkaa tuli näinkin paljon paikalle ja meillä on Janin (Jalkanen) kanssa hyvä mieli siitä, että tavarat saivat uudet omistajat, Kari Tapion poika Joona Jalkanen kommentoi tuoreeltaan neljän tunnin kaupankäynnin jälkeen.

Osa huutokauppaa seuranneista päivitteli, että koruja myytiin jopa romukullan hinnalla. Myös design-vaatteita sai halvimmillaan kympillä-kahdella.

Jalkanen kertoo varmistaneensa, ettei tavaraa mennyt aivan pilkkahinnalla.

– Pidimme huolen siitä, että kotiin päin menee sitten takaisin. Jos ei hinta lähtenyt tarpeeksi nousemaan, niin huolehdin siitä, että tavarat säilyy meillä.

Myynnissä oli myös Joona Jalkasen oma Harley Davidson -moottoripyörä. 17 000 euron lähtöhinnalla pyörälle ei löytynyt ottajaa.

– Itse asiassa ihan hyvä näin. Se oli vähän niinkuin houkuttimena, että sen jos joku haluaa ostaa, saa ostaa. Mutta en ole moottoripyöräharrastusta todellakaan lopettamassa vaan jatkamassa. Nyt Joona ajaa jatkossakin Harley Davidsonilla.

Huutokaupan kallein hinta maksettiin kultaisesta Rolex-kellosta, 15 000 euroa. Kari Tapion Gretsch-keikkakitarasta maksettiin 10 050 euroa. Molemmat myytiin ennakkotarjousten perusteella.

– Nimen perusteella en tunne kitaran ostajaa, mutta nyt meistä tulee tuttuja, kun tapaamme ja hän tulee noutamaan kitaraa, Jalkanen sanoo.

Heikintorin kauppakeskuksessa Espoossa huutokaupattiin tänään laulajalegenda Kari Tapion jäämistöä. Myynnissä oli satoja Tapion ja hänen edesmenneen puolisonsa Pia Viheriävaaran koruja, vaatteita ja kodin esineitä.