Hyppää sisältöön

Kupittaan siirtolapuutarha voi joutua muuttamaan – suuntana Koroinen?

Kupittaan siirtolapuutarhan vuokrasopimus on päättymässä, ja sitä voi odottaa muutto muualle. Kaupungin työryhmä on kartoittanut sopivia vaihtoehtoja. Koroinen on niistä paras.

Kuva: Minna Rosvall / Yle

Kupittaan siirtolapuutarhan vuokrasopimus on päättymässä, ja edessä voi sen jälkeen olla muutto toisaalle. Turun kaupungin asettama työryhmä esittää, että puutarhan voisi siirtää Koroisiin, Hirvensalon Illoisiin, Muhkuriin, Raunistulaan, Skanssiin tai Vättiin.

– Olemme kartoittaneet kaikki Turussa olevat suuremmat alueet, joissa ei ole rakennuksia, kertoo työryhmän puheenjohtajana toimiva kaupungin maanhankintapäällikkö Ilkka Uusi-Uola.

Kupittaan siirtolapuutarhan uudeksi sijoituspaikaksi ei sovi aivan mikä tahansa alue. Paikan on sovelluttava viljelyyn, ja lisäksi sen on oltava riittävän suuri korvaamaan Kupittaan kahden hehtaarin alue. Paikka ei myöskään saa olla liian kaukana keskustasta. Huomioon on otettava myös kunnallistekniikan kustannukset ja paikallisliikenne.

Työryhmä esittää Kupittaan siirtolapuutarhan uudeksi sijainniksi kuutta eri vaihtoehtoa. Kuva: Yle

Koroinen kaikin puolin hyvä vaihtoehto

Yksi vaihtoehto olisi laajentaa nykyistä Illoisten siirtolapuutarha-aluetta Hirvensalossa. Tämän vaihtoehdon varjopuolena on kuitenkin sijainti: matka keskustaan olisi paljon pidempi kuin Kupittaalta. Sama ongelma koskee toista mahdollista paikkavaihtoehtoa, Skanssia.

Jäljelle jäävistä vaihtoehdoista paras on Ilkka Uusi-Uolan mukaan Koroinen.

– Se on avoin ja valoisa, maa on hyvää ja alue on lähellä keskustaa, Uusi-Uola sanoo.

Lisäksi Koroisille on hyvät kävely- ja pyöräilyreitit sekä sujuva julkinen liikenne. Veden saanti on myös helppoa, sillä kasteluvettä voi ottaa Vähäjoesta.

Ainoa mahdollinen huono puoli Koroisilla on Uusi-Uolan mukaan rautatien läheisyys.

Kupittaan siirtolapuutarhan vuokrasopimus päättyy vuonna 2020. Puutarhan kohtalosta on määrä päättää tämän vuoden loppuun mennessä.

.
.