Mummut ja papat kaipaavat vapaaehtoisia ulkoiluttajia Hattulassa

Hattulassa etsitään vapaaehtoisia ulkoiluttamaan palvelutaloissa asuvia ikäihmisiä. Ulkoiluttaja ei tarvitse mitään ihmeellisiä erityistaitoja, sillä iloinen mieli ja auttamisen halu riittävät.

ulkoilu
Vanhukset nauttivat kesäpäivästä
Arttu Horttanainen / Yle

Sekä Parolassa että Katinalassa järjestetään toukokuun puolivälissä perinteinen ikäihmisten ulkoilupäivä. Päivän tavoitteena on muun muassa kannustaa ihmisiä ulkoilemaan yhdessä iäkkään omaisen tai vaikka naapurin kanssa.

– Jotta teemapäivä onnistuisi, niin tarvitaan riittävästi auttavia käsiä ulkoiluttamaan palvelutalojen asukkaita, sanoo palveluohjaaja Jenni Jokelainen Hattulan koti- ja asumispalveluista.

Ainakin puolet palvelutalojen asukkaista lähtee teemapäivinä ulos.

Jenni Jokelainen

Jokelainen arvioi, että ainakin puolet palvelutalojen asukkaista lähtee teemapäivinä ulos.

– Jokainen ulkoiluttaja ja asukas saavat itse päättää, kuinka pitkän lenkin tekevät. Osa asukkaista jaksaa ulkoilla pitempään, kun taas osalle riittää lyhytkin lenkki.

Hattulassa järjestetään ikäihmisten ulkoilupäivä kaksi kertaa vuodessa. Toinen ulkoilupäivistä on toukokuussa ja toinen syksyllä Vanhustenviikolla.

– Tarvetta vapaaehtoisille ulkoiluttajille on ympäri vuoden, Jokelainen muistuttaa. Toivottavasti toukokuussa saamme lisää vakituisia ulkoiluttajia palvelutalojen asukkaille.