1. yle.fi
  2. Uutiset

Miten liikennesektoria uudistetaan? Anne Berner kertoo – suora lähetys kello 12.25

Tiedotustilaisuuden jälkeen verkkolähetyksessämme analysoidaan, mikä on hallituksen tämän päivän infojen – niin työttömyysturvauudistuksen kuin liikennesektorin uudistamisenkin – laajempi merkitys.

liikenne
Grafiikka.
Yle

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) kertoo tänään maanantaina liikennesektorin uudistuksista, tiedottaa liikenne- ja viestintäministeriö.

Tiedotustilaisuus alkaa kello 12.30. Yle näyttää sen suorana nettisivuillaan ja Yle Areenassa. Lähetys alkaa jo kello 12.25. Ennen tiedotustiedotustilaisuuden alkua Ylen taloustoimittaja Stina Brännare taustoittaa tilaisuutta.

Infon jälkeen politiikan erikoistoimittaja Riikka Uosukainen ja Ylen politiikan toimituksen esimies Ari Hakahuhta analysoivat verkkolähetyksessämme, mikä on hallituksen tämän päivän infojen – niin oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin esittelemän työttömyysturvauudistuksen kuin liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin esittelemän liikennesektorin uudistamisenkin – laajempi merkitys.

Uudistukset ovat herättäneet keskustelua jo ennakkoon: MTV uutisoi perjantaina, että yksi esityksistä olisi taksiliikenteen vapauttaminen kilpailulle. Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini kommentoi MTV:n tietoja tuoreeltaan ja totesi, ettei hallitus ole vapauttamassa taksikilpailua.

Oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne puolestaan sanoi lauantaina kuulleensa paljon huhuja, että Liikennevirasto yhtiöitetään ja VR voitaisiin pilkkoa tämän avulla.

Berner itse ei ole kommentoinut tietoja.

Lue seuraavaksi