1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

"Hullujen suomalaisten" lentävä moottorisaha saa jatkoa – pian Orimattilassa lentävät kodinkoneet

Suomalaismiesten saunaillan päähänpistoa, videota lentävästä moottorisahasta, on katsottu Youtubessa yli kaksi miljoonaa kertaa. Seuraavaksi kamerakopterin kyydissä Orimattilan taivaalle lentävät kodinkoneet ja oksasilppurit.

Kuva: Henri Kiviniemi / Youtube

Orimattilan maaseudulla kuvattu video lentävästä moottorisahasta on osoittautunut Youtube-hitiksi. Video on kerännyt muutamassa viikossa yli kaksi miljoonaa katselukertaa.

Videolla kamerakopteriin kiinnitetty moottorisaha (siirryt toiseen palveluun) liitelee peltomaisemien yllä, halkoo lumiukkoja, leikkaa puiden latvoja ja pätkii jääpuikkoja. "Hullujen suomalaisten" kokeilusta uutisoitiin ympäri maailmaa.

Yksi videon tekijöistä, orimattilalainen Henri Kiviniemi kertoo, että jatkosuunnitelmia on jo vireillä.

Ajatuksena on lennättää kodinkoneita.

Henri Kiviniemi

– Saha oli lähtöidea. Seuraavaksi olemme juonineet vielä hävyttömämpiä ideoita esimerkiksi oksasilppurin kiinnittämisestä kamerakopteriin. Ajatuksena on lennättää kodinkoneita.

Hänen mukaansa katsojat ovat pyytäneet moottorisahavideolle jatkoa.

– Mielessä on myös kunnianhimoinen vempain, johon liittyy bensiini, suutin, toinen maailmansota ja aseteollisuus. En voi vielä paljastaa enempää, Kiviniemi sanoo ja naurahtaa.

Hän vakuuttaa, että vaikka videot ovat hurjia, niiden tekeminen on turvallista.

Hurjapäiset videot kuvataan jatkossakin Orimattilassa

Kiviniemi kertoo, että hurjapäinen kuvausporukka harkitsee oman Youtube-kanavan perustamista lentävien kodinkoneiden ympärille. Videot kuvataan jatkossakin Kiviniemen kotimaastoissa Orimattilan Niinikoskella.

Koitamme nostaa Niinikoskea maailmankartalle. 

Henri Kiviniemi

– Orimattila on Suomen uusi Hollywood. Teemme siellä hirveästi kaikkea, leffakohtauksia ja kokeiluja Duudsoneiden kanssa. Koitamme nostaa Niinikoskea maailmankartalle, muun muassa Posse-sarjassa Duudsonien pommivastaavana toiminut Kiviniemi sanoo.

Sitä, milloin hurjapäät tempaisevat Orimattilassa seuraavan kerran, Kiviniemi ei vielä paljasta. Hän kuitenkin vinkkaa, että uusia nettikansaa kuohuttavia videoita saattaa syntyä jo kesän aikana.