Lennokin epäillään törmänneen matkustajakoneeseen Britanniassa

Poliisi on käynnistänyt tutkimuksen törmäyksestä. Miehittämättömien lennokkien lennättäminen lähellä lentokenttää on kielletty, mutta Britannian lentäjäyhdistyksen mukaan oli vain ajan kysymys, milloin tällaista tapahtuu.

Ulkomaat
British Airwaysin kone laskeutumassa Heathrow'in lentokentälle.
British Airwaysin kone laskeutumassa Heathrow'in lentokentälle. Arkistokuva.Gary Dawson / AOP

Miehittämättömän lennokin epäillään törmänneen British Airwaysin matkustajakoneeseen sunnuntaina, kun kone oli lähestymässä Lontoon Heathrow'n lentokenttää, kertovat brittiläiset tiedotusvälineet.

Airbus A320-koneen lentäjä ilmoitti törmäyksestä, kun kone oli turvallisesti laskeutunut. Hän kertoi uskovansa, että koneen etuosaan törmännyt kohde oli lennokki.

Poliisi on käynnistänyt tutkimuksen. Jos kyseessä oli lennokki, törmäys olisi ensimmäinen laatuaan Britanniassa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun).

Genevestä Lontooseen matkalla olleessa koneessa oli 132 matkustajaa ja viisihenkinen miehistö.

"Vain ajan kysymys"

Britannian siviili-ilmailuviranomainen huomauttaa, ettei lennokkeja saa lennättää lähellä lenotokenttiä. Määräyksen rirkkomisesta voidaaan tuomita jopa viideksi vuodeksi vankilaan.

Lentäjäyhdistys Balpan edustaja vaatii sääntöjen toimeenpanon tehostamista. Hänen mukaansa oli vain ajan kysymys, milloin lennokki törmää koneeseen.

Lennokkeja käytetään muun muassa ilmakuvien ottamiseen.