Kalottjazzit tiivistyy kahteen päivään ja siirtyy pois Pikisaaresta

Perinteinen musiikkitapahtuma järjestetään Torniossa ja Haaparannalla heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Miehen ikään kasvanut festivaali tarjoaa tulevana kesänä niin perinteitä kuin uusia tuulia.

Kuva: Yle / Karoliina Haapakoski

Kalottjazz & Bluesfestivaali täyttää tänä vuonna 33 vuotta. Perinteinen tapahtuma tarjoaa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna musiikkia tutuissa paikoissa, kuten Ammattiopisto Lappian musiikkitalolla ja Folkets Husilla, mutta uudistuksiakin on luvassa.

– Nyt annetaan Pikisaaren levätä ja päätettiin siirtää tapahtuma rantalavalle ravintola Umpitunnelin viereen. Pyritään pitämään sama tunnelma, Tornionjoki pitää olla vieressä ja viheralueesta tehdään intiimi piknikalue. Ravintola on tuttu kaikille ja se saattaa houkutella meille uusia vierailijoita, sanoo festivaalin tuotantokoordinaattori Pia Marttinen.

Musiikki soi kahden päivän ajan

Tulevana kesänä tapahtumaa myös tiivistetään. Totutun neljän päivän sijaan festivaali raikaa kaksoiskaupungissa kahden päivän ajan.

– Haluttiin tiivistää ohjelmaa selkeästi sen takia, että ulkopuoleltakin tulevilla vierailijoilla olisi helpompi jäädä koko festivaalin ajaksi. Halutaan tehdä tapahtumasta tiukka pakkaus, että musiikki soi aamusta iltaan kahden päivän ajan, Marttinen pohtii.

Festivaaleilla esiintyy muun muassa vuoden bluestulokkaaksi äänestetty White Knuckles, vuoden bluesartisti Erja Lyytinen sekä Norrbotten Big Band.

Haaparannan puolella on myös tarjolla musiikkia maailmalta, kun puistolavalle nousee muun muassa afrikkalaista musiikkia esittävä yhtye SouSou Maherin. Lavalla kuullaan myös arabialaispainotteista musiikkia turvapaikanhakijoista koostuvan yhtyeen esittämänä.