1. yle.fi
  2. Uutiset

Kempeleeseen tulossa mittava liikuntakeskus ja uusi hotelli

Kempeen uimahallin ja Zeppelinin läheisyyteen nousee uusi liikuntakeskus ja hotelli. Keskukseen tulee muun muassa keilahalli sekä kaksi salibandykenttää, jotka voidaan muuntaa myös muiden palloilulajien tarpeisiin. Kempeleen kunta vuokraa yksityisesti toteutettavasta noin 8600 neliömetrin liikuntakeskuksesta tiloja koulujen päiväkäyttöön.

urheilu
Kempeeln uuis liikuntakeskus rakennetaan uimahallin ja liikekeskus Zeppeliinin välille.
Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy

Kempeleen uimahallin viereen rakennettavien Zemppi liikuntakeskuksen ja 54 huoneen huoneistohotellin on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä. Sen toteuttaa rakennusliike Lehto Group.

Keskuksen suunnittelussa on ollut mukana myös Kempeleen kunta, joka vuokraa liikuntatilat päiväsaikaan koulujen käyttöön. Ilta- ja viikonloppuaikojen käytöstä vastaa yksityinen yrittäjä.

kempeellel suunnitellun liikuntakeskus Zempin havainnekuva.
Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy

Kooltaan keskus on noin 8 100 neliömetriä. Zempin alakertaan tulee muun muassa kymmenratainen keilahalli sekä erilaisia palvelutiloja, kuten fysioterapia- ja hoitopalveluita. Yläkertaan rakennetaan palloilu- ja pelikentät. Sinne on tulossa kaksi salibandykenttää, jotka voidaan tarvittaessa muuttaa kuudeksi lento- tai sulkapallokentäksi ja kahdeksi koripallokentäksi.

Lue seuraavaksi