ICE tulee sanoista In Case of Emergency. Tunnisteen idea on, että pelastusviranomaiset, poliisit tai muut auttajat pystyvät etsimään esimerkiksi onnettomuuteen joutuneen matkapuhelimesta lähiomaisen yhteystiedot ja ilmoittamaan tapahtuneesta.
Alun perin ICE-koodi oli tapana tallentaa kännykän puhelinluetteloon jonkin nimen yhteyteen. Kun älypuhelimet yleistyivät, ilmoitti osa viranomaisista, että ICE-koodi on käytännössä turha. Puhelinten lukituskoodit kun estivät pääsyn yhteystietoihin.
On kuitenkin monta keinoa, joilla ICE-kontaktit saa esille myös lukittuun puhelimeen.
Kännyköiden omat toiminnot
Monet uudet puhelinmallit tarjoavat valmista ICE-tunnistetta, jonka voi lisätä haluamiinsa yhteystietoihin. Yhteystiedot, joissa on ICE-tunniste, pystyy katsomaan kännykästä sen lukitusta avaamatta.
Joissakin puhelimissa toiminnot ovat laajempia. Esimerkiksi iPhonen SOS-toiminto Applen omassa Terveys-sovelluksessa mahdollistaa myös omien terveystietojen lisäämisen. Kun SOS-tiedot on määritetty, ne löytyvät suoraan lukitusnäytöstä.

Myös iPhonessa tietoihin pääsee käsiksi lukitusnäytön vasemmassa alakulmassa olevan hätätilanne-tekstin kautta.
Punainen Risti rientää apuun
Niihin älypuhelimiin, joihin ei ole tarjolla omia ICE- tai SOS-toimintoja, voi asentaa Punaisen Ristin tarjoaman sovelluksen, jolla ICE-yhteystiedot saa lisättyä kätevästi lukitusnäytön taustakuvaksi.
Lappu tai jeesusteippi?
Hätäyhteystietojen merkitsemisessä voi toki lähteä myös perinteiselle linjalle. Lappu liimattuna kännykkään tai jeesusteipin pala puhelimen takapuolella toimii aivan yhtä hyvin kuin erilaiset sovellukset.
Ne saattavat toimia jopa paremmin, sillä niistä ei ainakaan lopu akku eikä yhteystietojen saaminen myöskään jää auttajan teknisistä taidoista kiinni.