1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

Poliisi onnettomuuspaikan ohi kaahanneesta autoilijasta: "Käsityksemme tietystä saksalaisesta automerkistä vahvistui"

Lounais-Suomen poliisi lähetti maanantaina erikoisen liikennetiedotteen. Siinä poliisi neuvoo, miten onnettomuuspaikan ohitse pitäisi ajaa.

liikenne
Poliisiauto.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Salossa, Halikon kohdalla sattui maanantaina liikenneonnettomuus. Parikymppinen mies oli ilmeisesti nukahtanut rattiin valtatie 1:llä puolen päivän aikaan ja törmännyt edellään ajaneen raskaan ajoneuvon perään. Mies kuljetettiin tapahtumapaikalta sairaalaan.

Onnettomuuden jälkeen poliisi lähetti tiedotteen, jossa annettiin autoilijoille suoraa palautetta. Poliisi kertoi, miten autoilijoiden pitäisi käyttäytyä onnettomuuspaikalla ja minkälaista vauhtia on soveliasta ajaa. Poliisi myös kehotti ihmisiä olemaan kuvaamatta onnettomuuksia.

Poliisi turhautunut onnettomuuspaikan ohi kaahaaviin

Poliisin tiedote piti sisällään ilmeisen paljon tunteita, joita poliisille ja pelastusviranomaisille on patoutunut onnettomuuspaikoilla. Kirjoituksen perusteella onnettomuuspaikan ohitse ajavat autoilijat eivät aina edes hidasta vauhtia. He aiheuttavat vaaraa pelastustöissä oleville.

Näin poliisi kirjoittaa maanantaisesta onnettomuuden raivaustöistä Halikossa. Nämä ovat suoria lainauksia tiedotteesta:

"Onnettomuuspaikalla siellä vilkkujen seassa työskentelee ihmisiä, auttamassa toisia ihmisiä. Palomiehiä, poliiseja, ensihoitajia, hinausautokuskeja."

"Meitä, jotka yritämme saada maantiellä loukkaantuneet lähimmäisenne nopeasti hoitoon, meitä jotka raivaamme tien taas kaikille ajettavaksi. Meitä, jotka yritämme tehdä maanteistä turvallisempia kaikille, silloinkin kun odottamaton tapahtuu."

Emme päässeet perään kun oli se onnettomuus siinä käsillä, vaikka mieli kyllä hieman teki.

Poliisin tiedote

"Meitä, jotka työpäivän jälkeen haluamme perheemme pariin. Älä siis kohauta hidastamatta ohi siitä paloauton nurkalta."

"Kuusikymppiäkin oli vähän liian lujaa, jos satuit tänään ajamaan tilausajobussia tai tukkirekkaa. Ja sataakahtakymppiä ohi kohauttaessasi käsityksemme tietystä saksalaisesta automerkistä taas vain vahvistui. Emme päässeet perään kun oli se onnettomuus siinä käsillä, vaikka mieli kyllä hieman teki."

Poliisi kehottaa olemaan somettamatta

"Älä pysähdy kuvaamaan kännykällä, äläkä ainakaan kuvaa ajaessasi. Se ei palvele ketään, kaikkein vähiten se palvelee onnettomuuden uhrien yksityisyyttä. Niiden raatokuvien somettamisesta varsinkaan ei ole kenellekään hyötyä tai iloa, vaikka ne Sinulle sattuisivatkin olemaan ainutlaatuinen elämys."

Älä pysähdy kuvaamaan kännykällä, äläkä ainakaan kuvaa ajaessasi. Se ei palvele ketään.

Poliisin tiedote

"Me siellä kaistalla vilkkujen ja kaiken muun seassa toivoisimme, että meidän työpaikkamme ohitettaisiin suurta varovaisuutta, riittävää etäisyyttä, ja riittävän alhaista nopeutta ja sujuvuutta noudattaen. Me olemme Sinunkin vuoksesi siellä töissä, monesti aika pahassa paikassa."

"Se on vähintä, mitä Sinäkin voit loukkaantuneiden hyväksi tehdä, silloin kun me olemme jo työssämme, auttamassa lähimmäistäsi. Välitä Sinäkin."

Lue seuraavaksi