Kupittaan sairaalan psykiatrian osastoja järjestetään uudelleen

G1-osaston potilaspaikkoja vanhuspsykiatriassa on vähennetty Turussa. Osasto nousi julkisuuteen siellä tapahtuneiden väärinkäytösten takia. Kupittaan sairaalan toiminnasta on käynnissä useita eri selvityksiä.

Kupittaa
Kupittaan sairaala
Nora Engström / Yle

Turku on vähentänyt potilaspaikkoja erityistarkkailussa olevalla vanhuspsykiatrian G1-osastolla. Jatkossa se on tarkoitus yhdistää G2-osaston kanssa.

Potilaiden hoito turvataan myös perustamalla uusi välimuotoisten palveluiden toimintayksikkö. Sen tarkoituksena on tarjota potilaan kotiin tai muuhun hoitopaikkaan palvelua.

Kupittaan sairaalan toiminta nousi julkisuuteen helmikuussa, kun Turun Sanomat uutisoi potilaiden kaltoinkohtelusta. Sosiaali- ja terveyslautakunta saa tiistaina tilannekatsauksen tehdyistä toimenpiteistä.

Tapahtumien seurauksena käynnissä on edelleen useita eri selvityksiä: sisäisen tarkastuksen selvitykset, Valviran ja Lounais-Suomen aluehallintoviraston selvitykset, Lounais-Suomen poliisin tutkinta sekä Fimean lääkehuollon toteutumista selvittävä tarkastus.

Viranomaisselvitysten yhteydessä on lisäksi ilmennyt kaksi valehoitajaepäilyä. Tämän johdosta poliisille on tehty tutkintapyyntö, ja poliisi tutkii asiaa. Kummankin ilman asianmukaisia terveydenhuollon ammattioikeuksia työskennelleen työsuhteet on päätetty.