1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Liigaan noussut Lammin Salibandy lahtelaistuu

Hämeenlinnassa juhlittiin kuukausi sitten, kun Lammin Salibandy nousi komeasti Salibandyliigaan. Nyt on kuitenkin varmistunut, että LaSB yhdistyy kahden muun salibandyseuran kanssa ja lahtelaistuu.

Kuva: Nina Keski-Korpela / Yle

Tällä kaudella Salibandyliigaan noussut Lammin Salibandy, Kosken Dynamon junioritoiminta sekä Hollolan Urheilijat -46:n salibandyjaosto ovat ensi kaudesta lähtien LASB. Seurafuusiota on valmisteltu viime vuoden keväästä.

Seuran lippulaiva on miesten edustusjoukkue, jonka pelit LASB haluaa Lahden Suurhalliin. Seuran mukaan neuvotteluja asiasta käydään Lahden kaupungin kanssa.

LASB Edustus -yhdistyksen kotipaikaksi on merkitty Lahti.

Leveämmät hartiat juniorityöhön

Junioritoiminta jää edelleen paikalliseksi toiminnaksi nuoremmissa ikäluokissa, mutta C-ikäluokasta alkaen tavoitteena on yhdistää joukkueita. LASB haluaa olla sekä pojissa että tytöissä vahva kasvattajaseura, jolla on hyvät edustusjoukkueet.

Alkajaisiksi uusi seura rakentaa yhteisen pelaajapolun pikkujunnuista alkaen. Pelaajapolku antaa valmentajille työkalun suunnitella kausitoimintaa joukkueessa, kertoo LASB:n junioripäällikkö Samuli Juures.

– Maltillisesti eteenpäin, mutta pelaajalähtöisesti, kiteyttää Juures. Yhdistyminen tuo meille leveämmät hartiat kasvatustyöhön.

Uudessa seurassa on noin 350 lisenssipelaajaa, mutta harrastekerhot mukaan lukien LASB:n lipun alla on kaikkiaan yli 450 salibandyn harrastajaa.

– Nyt salibandy on nosteessa ja aina, kun joku seura pärjää, niin sitä kautta nuoret saavat esikuvia. Uskon, että tulee lisää harrastajia.

Hämeenlinna on tunnettu jo vuosia kahden salibandyjoukkueen kaupunkina. Lammin Salibandyn lahtelaistuttua jää Hämeenlinnaan vielä Steelers, joka parhaillaan odottaa Salibandyliiton hallituksen päätöstä miesten Salibandyliigan täyttöjärjestyksestä.