Facebookissa leviävät virukset kuriin – toimi näin

Haittaohjelmat kiusaavat aika ajoin Facebook-käyttäjiä. Saastuneen käyttäjätilin voi puhdistaa näillä ohjeilla.

internet
ykkösiä ja nollia
Pixabay

Facebookissa on levinnyt viime aikoina haittaohjelmia, jotka saastuttavat käyttäjätilejä ja tietokoneita yksityisviesteissä leviävien linkkien välityksellä.

Saastuneen linkin painaminen vie käyttäjän verkkosivulle, joka asentaa tietokoneelle virusta levittävän verkkoselaimen lisäosan.

Jos epäilet, että tietokoneesi tai käyttäjätilisi on saanut viruksen, voit tehdä seuraavat toimenpiteet (siirryt toiseen palveluun):

1. Muuta ensimmäisenä salasanasi. Sen voit tehdä tilisi asetukset-sivulta.

2. Vaihdettuasi salasanasi kirjoita statuspäivitys, jossa varoitat kavereitasi, että olet klikannut huonoa linkkiä ja saanut Facebook-viruksen. Kerro kavereillesi, että heidän ei pidä klikata mitään tilisi jakamia linkkejä. Älä jaa linkkejä vähään aikaan, jotta kaverisi eivät joudu miettimään, mitkä linkit ovat hyviä ja mitkä huonoja.

3. Jos tiedät, että tilisi on lähettänyt saastuneen linkin jollekin tietylle henkilölle, niin mene hänen Facebook-sivulleen ja poista tilisi lähettämä viesti. Jos et pysty poistamaan viestiä, niin varoita kaveriasi, että hänen ei tule klikata saastunutta linkkiä.

4. Varmista, että saastunut sovellus ei ole yhdistetty tiliisi. Tämä tapahtuu poistamalla kaikki Facebook-sovellukset, joita et käytä enää. Voit tarkastaa kaikki profiiliisi yhteydessä olevat ohjelmat tilisi yksityisyysasetuksisita kohdasta sovellukset.

Lisäksi tietokoneen virustutkalla kannattaa tehdä tarkistusajo. Myös verkkoselaimen historiatiedot on hyvä poistaa (siirryt toiseen palveluun).

Korjattu 20.4. klo 19.15: Kyseessä eivät olleet Facebookin omat ohjeet, kuten jutussa aiemmin luki