Kaksi miestä karkasi Joutsenon säilöönottoyksiköstä

Kaksi algerialaista miestä pakeni Joutsenon vastaanottokeskuksen yhteydessä sijaitsevasta säilöönottoyksiköstä maanantai-iltana. Pako havaittiin tiistai-aamuna.

Kotimaa
Joutsenon säilöönottoyksikkö
Kari Kosonen / Yle

Kaksi algerialaista miestä on paennut Joutsenon säilöönottoyksiköstä. Pako tapahtui maanantai-iltana noin kello 21.30.

Pako huomattiin tiistaiaamuna. Miehiä ei ole saatu kiinni. Poliisi tutkii asiaa epäiltynä vangin karkaamisena.

Toinen karanneista miehistä on syntynyt vuonna 1986. Hän on ruumiinrakenteeltaan hoikka, 171 senttiä pitkä ja painaa 67 kiloa. Hänen ihonvärinsä on vaalea. Mies on kalju ja hänellä on mahdollisesti tumma sänkiparta.

Paetessaan miehellä oli yllään vaalea hupullinen takki ja vaaleat college-housut, joiden päällä shortsit. Hän saattaa ontua oikeaa jalkaansa.

Toinen mies on syntynyt vuonna 1991. Hän ruumiinrakenteeltaan hoikka, 182 senttiä pitkä ja 65 kiloa painava. Hänkin on ihonväriltään vaalea.

Miehellä on mustat lyhyehköt hiukset ja mahdollisesti tumma sänkiparta. Paetessaan hänellä oli yllään tumma neule, jonka alla kauluspaita, sekä tummat farkut.

Kaakkois-Suomen poliisi pyytää ilmoittamaan havaintoja miehistä poliisilaitoksen vihjenumeroon 0295 414 559 tai sähköpostitse vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun). Kiireellisissä tapauksissa yhteyttä voi ottaa yleiseen hätänumeroon.

Joutsenon säilöönottoyksiköstä karkasi viime lokakuussa kolme käännyttämispäätöksen saanutta pohjoisafrikkalaista miestä.