1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. siirtolapuutarhat

Puutarhayhdistys kavahtaa siirtoaikeita: "Kupittaan siirtolapuutarhalle paras paikka on Kupittaa"

Työryhmä selvitti vaihtoehtoja paikoista, jonne Kupittaan siirtolapuutarha voisi muuttaa. Alueen maanvuokrasopimus on päättymässä 2020. Kupittaan ryhmäpuutarhayhdistyksen puheenjohtaja on kummissaan muuttoaikeista.

siirtolapuutarhat
Kupittaan siirtolapuutarha
Lotta Sundström / Yle

Kupittaan siirtolapuutarhan jatko on ollut vaakalaudalla vuosia. Turun kaupungin työryhmä on pohtinut vaihtoehtoja siirtolapuutarhan uudeksi sijainniksi ja parhaaksi vaihtoehdoksi esille nousi Koroinen.

Kupittaan ryhmäpuutarhayhdistyksen puheenjohtaja Eija Meriluodon mielestä Koroinen ei ole hyvä vaihtoehto.

– Kupittaan siirtolapuutarhalle paras paikka on Kupittaa. Koroinen olisi työryhmän vaihtoehdoista paras vain sen vuoksi, että se on lähellä kaupunkia. Siirtolapuutarhalle paikka ei kuitenkaan ole sopiva siksi, että tutkimuksien mukaan maa on hyvin kiinteää savimaata. Alueen poikki kulkee myös voimalinja. Rautatie on mielestäni pienin haitta, Meriluoto sanoo.

Puutarhan pitäisi olla Turun ylpeys

Siirtolapuutarhalaisia askarruttaa, miten kahden hehtaarin siirtolapuutarha-alueen muuttaminen toiseen paikkaan on ylipäätään mahdollista.

– Ei ole mikään siirto, jos sinne rakennetaan uudet mökit ja istutetaan uudet kasvit. Se on Kupittaan siirtolapuutarhan hävittäminen, Eija Meriluoto sanoo.

Meriluodon mielestä on ristiriitaista, että vaikka Turun kaupungin strategiaan kuuluu kestävä kehitys, se on laittamassa Kupittaan siirtolapuutarhaa maan tasalle.

– Kestävän kehityksen periaatteella tulee ehdottomasti jatkaa toimintaa sillä paikalla, missä se nyt on. Tuntuu kummalliselta, että puhutaan viherkatoista ja kaupunkiviljelystä niin positiivisesti ja samassa ollaan hävittämässä puutarhakeidasta Turussa. Sen pitäisi olla Turun ylpeys, Meriluoto sanoo.

Lue seuraavaksi