1. yle.fi
  2. Uutiset

Yhtä Hämeen poliisilaitoksen toimistotyöntekijää epäillään Auerin tietojen urkinnasta – neljä välttyi syytteiltä

Poliisilaitoksilla työskennelleiden tunnuksilla tehtiin vuonna 2011 runsaasti kyselyjä tietojärjestelmään Anneli Auerin nimellä tai henkilötunnuksella. Nyt 55 virkamiestä on saanut syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Anneli Auer
Anneli Auer
Yle

Yhtä Hämeen poliisilaitoksella työskennellyttä henkilöä syytetään Anneli Auerin tietojen urkinnasta.

Johtava kihlakunnan syyttäjä Mirva Hilander Salpausselän syyttäjänvirastosta kertoo, että työntekijä oli toimistohenkilökuntaan kuuluva Lahden poliisilaitoksella määräaikaisessa virkasuhteessa ollut henkilö.

Neljä Hämeen poliisilaitoksen työntekijää välttyi syytteeltä, sillä he olivat saaneet jo huomautuksen asiasta. Hilanderin mukaan syytteitä ei nostettu kohtuus-perusteen vuoksi. Työntekijät olivat jo saaneet hallinnollisessa menettelyssä huomautuksen asiassa. Kihlakunnansyyttäjän mukaan se on riittävä seuraamus eikä ole tarkoituksenmukaista viedä asiaa enää käräjille. Neljästä työntekijästä 3 työskenteli Lahdessa ja yksi Hämeenlinnassa.

Kaikkiaan 55:tä virkamiestä vastaan on nostettu syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Asiassa on tehty lisäksi 17 syyttämättäjättämispäätöstä näytön puuttumisen vuoksi, seitsemän kohtuusperusteella ja kaksi vähäisyysperusteella.

Poliisihallituksen laillisuusvalvonnassa ilmeni, että eri puolilla poliisin tietojärjestelmistä oli urkittu Anneli Auerin tietoja vuonna 2011.

Epäillyt ovat pääosin kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Lue seuraavaksi