Sampolle taas kävijäennätys, Lumilinnankin matkailijamäärä kasvoi

Kemin matkailujäänmurtaja Sampon uudet ennätyslukemat kirjoitetaan numeroin 16500. Toiveissa olisi kuitenkin ollut vieläkin suurempi määrä.

Jäänmurtaja Sampo
Matkailujäänmurtaja Sampo Perämerellä.
Riikka Rautiainen / Yle

Matkailujäänmurtaja Sampolla kävi päättyneellä risteilykaudella ennätysmäärä, noin 16 500 vierasta. Edellistalvena syntynyt edellinen ennätys oli nelisen tuhatta pienempi.

Risteilyillä kävi kuitenkin hiukan tavoiteltua vähemmän väkeä, sillä kauden alkua jouduttiin jäätilanteen vuoksi viivästyttämään. Kiireisimpinä aikoina Sampo risteili kuitenkin kolmesti päivässä.

Aasialaiset olivat tänäkin talvena suurin ryhmä, mutta myös eurooppalaisia vieraita oli runsaasti.

– Israelilaisia on ollut paljon. Ja on ollut mukava huomata, että Etelä-Euroopasta on ollut ryhmiä ja ihan yksittäisiäkin matkailijoita liikkeellä, kertoo Kemin Matkailu Oy:n tiedottaja Noora Barria.

Myös Kemin Lumilinnassa oli vierailijoita aiempaa enemmän. Barrian mukaan päiväkävijöiden määrä kasvoi noin 30 prosenttia vuoden takaisesta ja kansainvälisten vieraiden määrä noin 20 prosenttia.

Barria uskoo, että asiakasmäärän kasvun taustalla on yhdistelmä onnistunutta markkinointia ja myyntiä sekä kasvanutta mainetta.