Varuskuntaravintoloita ylläpitävä Leijona Catering irtisanoo 17 työntekijää – ravintolakohtaisia lukuja ei vielä kerrota

Yhteistoimintaneuvottelut koskivat tukitoimintoja sekä Lappeenrannan, Riihimäen ja Sodankylän varuskuntaravintoloita. Ravintoloista irtisanotaan kahdeksan henkilöä ja osa-aikaistetaan kaksi henkilöä.

Kotimaa
Varusmies ottamassa ruokaa linjastolta.
Jarmo Nuotio / Yle

Leijona Catering Oy irtisanoo yhteensä 17 työntekijää. Yhtiö irtisanoo tukitoiminnoista yhdeksän henkilöä sekä Lappeenrannan, Riihimäen ja Sodankylän varuskuntaravintoloista yhteensä kahdeksan henkilöä. Lisäksi yhtiö osa-aikaistaa kaksi henkilöä.

Henkilöstövähennykset toteutetaan pääosin syyskuun loppuun mennessä. Yhtiön viestintäpäällikön Tarja Österbergin mukaan yhtiö ei tässä vaiheessa kerro tarkemmin, miten irtisanomiset kohdistuvat ravintoloittain.

Yt-neuvottelut päättyivät sunnuntaina. Neuvottelut eivät koskeneet muita varuskuntaravintoloita eivätkä opiskelija- ja henkilöstöravintolaliiketoimintaa.

Yt-neuvottelujen alkaessa yhtiö arvioi henkilöstön irtisanomis-, lomauttamis- ja osa-aikaistamistarpeeksi yhteensä enintään 36 henkilöä.

– Toteutettavien toimenpiteiden tavoitteena on varmistaa Leijonan kilpailukyky ja kustannustehokkuus erittäin kilpaillulla toimialalla, Leijona Cateringin toimitusjohtaja Ritva Paavonsalo sanoo yhtiön tiedotteessa.