Hyppää sisältöön

Alzheimer-tutkija on kerännyt joukkorahoituksella jo kuukauden palkan

Tutkimusrahoituksen puutteeseen kyllästynyt Tampereen yliopiston tutkija on kerännyt joukkorahoituksella kuukaudessa jo 3 400 euroa. Biokemian tutkija Eloise Mikkonen haki rahoitusta väitöskirjansa jälkeiseen Alzheimerin -tutkimukseen.

– Toivoin, että kampanja tuottaisi tulosta, mutta en uskonut, että se onnistuisi näin hyvin, kommentoi Mikkonen Tampereen yliopiston Yliopistouutisissa (siirryt toiseen palveluun).

Mikkosen Alzheimerin taudin neuropatologiaa ja tulehdusta käsittelevä väitöskirja valmistui 2011. Väitöstutkimus osoitti, että tulehdusvastetta säätelevät geenit saattavat vaikuttaa Alzheimerin tautiin liittyvien aivojen kertymämuutosten kehittymiseen ja voivat siten olla yhteydessä myös sairauden syntyyn tai etenemiseen.

Näitä tutkimuksia Mikkonen olisi jatkanut palattuaan äitiyslomalta vuoden 2015 alussa.

Valmiina tutkimusaineistona on oikeuslääketieteen professori Pekka Karhusen johdolla koottu laaja biopankki. Biopankkiaineiston avulla on mahdollista tutkia Alzheimerin taudin aiheuttamia aivojen vaurioita ja pyrkiä ymmärtämään taudin syntyvaiheita ja kehitystä.

Maaliskuun alussa alkanut joukkorahoituskampanja päättyy huhtikuun lopussa. Tähän mennessä kerätty tutkimusrahoitus yltää kesäkuun puoliväliin.

.
.