Lappeenrannan länsialueen vanhemmat eivät ymmärrä kouluratkaisun perusteluja

Vanhemmat ovat iloisia Kourulan asukkaiden ja koululaisten puolesta, mutta pettyneitä, että hajautettua mallia ei oteta laajemmin käyttöön.

Kourula, Lappeenranta
kourulan urheilukenttä
Yle

Lappeenrannan länsialueen vanhemmat ovat pääasiassa pettyneitä kaupunginhallituksen maanantai-illan päätökseen koskien länsialueen kouluverkkoa.

Eihän tämän ratkaisun jälkeen mikään tasapuolisuus toteudu

Johanna Naukkarinen

Vanhempien on vaikea ymmärtää päättäjien perusteluja tasapuolisesta kouluverkosta. Kaupunki on valmistellut länsialueen kouluverkkoa osittain siltä pohjalta, että se olisi tasapuolisin kaupungin muilla alueilla tehtyjen kouluverkkoratkaisujen kanssa.

– Tasapuolisuushan riippuu siitä, mitä kriteeriä tarkastellaan. Nyt jos katsotaan pelkästään alakoulujen kokoa, niin eihän tämän ratkaisun jälkeen mikään tasapuolisuus toteudu, koska Sammonlahdessahan on alakoululaisten määrällä mitattuna reilusti suurempi keskittymä kuin missään muualla, sanoo Skinnarilan päiväkodin vanhempainyhdistyksen aktiivi Johanna Naukkarinen.

Vanhemmille on iso pettymys se, että koulujen hajautettua mallia ei oteta laajemmin käyttöön. Eka- ja tokaluokkalaisten koulun säilyminen Kuusimäen koululla ilahduttaa silti vanhempia.

– Sieltä suunnasta varsinkin olisi ison tien ylitys ja onhan se hyvä jos Kourulan alueelle jäisi liikuntatiloja vähän enemmän, jotka olisivat asukkaiden käytössä myös iltaisin. Vähentää se myös sitä liikennepainetta Sammonlahden suuntaan, mutta kyllä sinne silti edelleen jää aikamoiset liikennesumput, sanoo Naukkarinen.