Mummolamuoti kiinnostaa retrohenkisesti sisustavaa nuorta

Printtikuviot ja vahvat värit innostavat nuoria oman kodin sisustamisessa. Heidän vanhempansa sen sijaan hakevat rauhoittavaa tunnelmaa.

Kotimaa
Sirkka-Liisa Murtovaara, yrittäjä Kangas Siru
Ensio Karjalainen / Yle

Kuusamossa reilut kolme vuosikymmentä tekstiilialan yrittäjänä työskennellyt Sirkka-Liisa Murtovaara ei vuosia jatkunutta talouden taantumaa murehdi.

– Ajat muuttuvat. Itsekin olen joutunut muuntautumaan ja onneksi niin. Vuosia olen tehnyt projektitöitä ympäri Suomen, Murtovaara toteaa.

Kukaan ei ole profeetta omalla maallaan. Rukalle on tullut paljon sisustuspaketteja Kehä II:n sisäpuolelta niin, että siinä ovat mukana kaikki sisustussuunnittelusta arkkitehtiin.

Sirkka-Liisa Murtovaara, yrittäjä Kangas Siru

Viimeiset vuodet Kangas Sirun yrittäjä on työstänyt sisustuspaketteja erityisesti Holiday Clubin kohteisiin eri puolille Suomea. Mutta yksityisasiakkaitakin riittää.

– Tosin nouseva nuoriso ei sisusta samalla tavoin, kuin vanhemmat ihmiset. Nuoret tilaavat paljon verkkokaupoista tavaraa.

Rauhallista ja vahvoja värejä

Murtovaaran mukaan nuorten ja vanhemman väen sisustusmaku poikkeaa melkoisesti toisistaan.

– Nuoret tykkäävät paljon printtikuvioista ja vahvoista väreistä. Voidaan puhua jopa retromaailmasta ja sen mukanaan tuomista kuvioista. Iäkkäämpi väestöhaluaa rauhallista ja rauhoittavaa sisustusta.

Sirkka-Liisa Murtovaara ja ompelija Tiina Oikarinen
Sirkka-Liisa Murtovaaran yritys Kangas Siru on toiminut sisustusalalla jo kolme vuosikymmentä. Ensio Karjalainen / Yle

– Se on merkillepantavaa myös, että asiakkaista huomattava osa käy nyt hakemassa mummolamuotia kirpputoreilta, Murtovaara kertoo.

Kangas Siru toimii Rukan matkailualueen markkinoilla. Mökkejä on noussut Kuusamoon noin 7 000, mutta kuusamolaiselle sisustusyritykselle se ei ole aina ollut siunaus.

– Kukaan ei ole profeetta omalla maallaan. Rukalle on tullut paljon sisustuspaketteja Kehä II:n sisäpuolelta niin, että siinä ovat mukana kaikki sisustussuunnittelusta arkkitehtiin, Murtovaara sanoo.