Maahanmuuttajanuorille tulossa lukioon valmistavaa opetusta Kuopiossa

Kaupunki aloittaa koulutuksen syksyllä, jos opintoihin ilmoittautuu vähintään kymmenen ihmistä. Opinto-ohjaajien mukaan tarve lukio-opintohin valmistavaan opetukseen on ollut seudulla kasvussa. Samantyyppistä koulutusta järjestetään jo Lapinlahdella Portaanpään kristillisellä opistolla.

Koulutus ja kasvatus
Opiskelija kirjoittaa muistiinpanoja.
Yle

Kuopion kaupunki suunnittelee lukio-opintoihin valmistavan koulutuksen aloittamista maahanmuuttajille ja vieraskielisille nuorille. Kaupunki perustaa ryhmän ensi syksystä alkaen, mikäli koulutuksen aloittajia tulee vähintään kymmenen.

Valmius ryhmän perustamiseen on ollut jo parin vuoden ajan, mutta koulutukselle ei ole ollut aiemmin riittävästi kysyntää. Opinto-ohjaajien mukaan tarve tällaiselle koulutukselle on kuitenkin kasvanut vuosi vuodelta.

Koulutuksen aloittaminen on esillä kaupungin kasvun ja oppimisen lautakunnassa torstaina. Yhden lukuvuoden eli 25 kurssin kokonaisuuden on arvioitu maksavan noin 75 000 euroa.

Yhden lukuvuoden kestävä koulutus sisältää muun muassa suomen kielen opintoja, opinto-ohjausta ja muita lukio-opintovalmiuksia edistäviä teemoja. Koulutuksen järjestäisi Kuopion Aikuislukio yhteistyössä Kallaveden lukion kanssa.

Lukioon valmistavaa koulutusta maahanmuuttajille järjestetään jo Pohjois-Savossa ainakin Portaanpään opistolla Lapinlahdella.