Hyppää sisältöön

Palvelevilla livechattaajilla voittoon – Roope Rämänen Keski-Suomen Vuoden nuori yrittäjä 2016

Finnchat Oy:n vetäjä Roope Rämänen on voittanut Keski-Suomen Vuoden nuori yrittäjä 2016 –palkinnon. Vuonna 2012 perustettu yritys on erikoistunut verkkokauppojen ja -sivustojen livechat-palvelusta. Yhtiö on neljässä vuodessa luonut 60 pysyvää työpaikkaa Jyväskylään.

Roope Rämänen on Keski-Suomen Vuoden nuori yrittäjä 2016. Kuva: Jani Räisänen

Finnchatin johtoajatuksena on, että vaikka kaupankäynti siirtyykin yhä enemmän verkkoon, se ei tarkoita henkilökohtaisen palvelun loppumista, vaan päinvastoin. Yhtiönlivechat-palvelua (siirryt toiseen palveluun)ovat hyödyntäneet muun muassa Sokos, Prisma, Ruka ja Vantaan Energia. Finnchatin vaatimaton tavoite on auttaa 10 miljoonaa ihmistä onnistuneella asiakaskohtaamisella vuoteen 2020 mennessä.

Yhtiö on kansainvälistynyt rohkeasti palvelu- ja teknologiatuotteillaan. Ensi askel maailmalle oli Saksaan toimiston avaaminen. Siellä työskentelee tällä hetkellä seitsemän henkilön tiimi.

Perustajina Roope, Tiina ja Samir

Finnchatin perustivat Roope Rämänen, 29, Tiina Lindroos ja Samir Abbasi. He tiesivät, että henkilökohtaisen palvelun tarve ei verkossa tule vähenemään, vaikka kaupankäynti siirtyy verkkoon ja ihmiset viettävät yhä enemmän aikaa toistensa kanssa - sosiaalisessa mediassa.

Miljoonan jälkeen toimintatapoja tarvitsi muuttaa yritysmäisempään suuntaan.

Roope Rämänen

Jostain syystä juuri kukaan ei palvelua verkossa tarjonnut. Niinpä kolmikko päätyi ymmärtämään, että ratkaisu verkkokaupassa henkilökohtaisen palvelun tarjoamiseen olisi live chat.

Roope Rämäsen mukaan matkalla nollasta ensimmäiseen miljoonaan auttoi tiimin työnjako ja luottamus.

– Tiina piti huolta palveluiden tuottamisesta, Samir myynnistä ja minä tuotekehityksestä sekä muista jäljelle jäävistä asioista. Miljoonan jälkeen toimintatapoja tarvitsi muuttaa paljon yritysmäisempään suuntaan. Huomasimme, ettei se mikä toi meidät tänne vie meitä enää seuraavalle tasolle, kertoo toimitusjohtaja Rämänen.

Finnchatin perustivat 2012 Roope Rämänen, Tiina Lindroos ja Samir Abbasi. Kuva: Hannu Rainamo

Finnchat pyrkii tuplaamaan liikevaihtonsa seuraavan kolmen vuoden ajan ja tekemään vuosittain kymmenen prosentin tuloksen. Tälle vuodelle yhtiö hakee 3,6 miljoonan euron liikevaihtoa. Vuonna 2015 Finnchatin liikevaihto oli 1,9 miljoonaa euroa.

Palkintoperusteissa todetaan Finnchatin lähteneen rohkeasti rakentamaan ja uudistamaan verkkoympäristössä tapahtuvaa asiakaspalvelua ja liiketoimintaa. Uusi ajatus oli yhdistää tekniikan tarjoamia mahdollisuuksia ja asiantuntevaa henkilökohtaista asiakaspalvelua.

Mallia perinteiselle kaupalle

Finnchat toimii esimerkkinä myös perinteisille kaupan alan yrityksille. Valintaperusteissa Finnchatin arvioidaan aktivoivan perinteisiä yrityksiä hyödyntämään uusia myyntikanavia.

Vuoden nuori yrittäjä 2016 -palkinto luovutetaan Roope Rämäselle valtakunnallisessa Nuorten Yrittäjien tapahtumassaGetTogetherissa (siirryt toiseen palveluun)toukokuussa Jyväskylän Paviljongissa. Samalla julkaistaan myös valtakunnallinen Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun voittaja, johon Rämänen on myös ehdolla. Valtakunnallinen voittaja palkitaan 30 000 eurolla.

Keski-Suomen Yrittäjien kokoamaan valintaraatiin kuuluivat Fennian aluejohtaja Harri Jääskeläinen, Jyväskylän ammattikorkeakoulun liiketoimintajohtaja Pekka Jääskö, Jyväskylän koulutuskuntayhtymän kehittämisjohtaja Anu Tokila sekä Keski-Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Suvi Widgren.

.
.