1. yle.fi
  2. Uutiset

Öinen kurvailu tärveli urheilukentän Orivedellä –  tekijät selvisivät helposti paikalle jätetystä autosta

Teosta epäillään kahta paikkakuntalaista nuorta miestä.

Kotimaan uutiset
Avolava-auto nurmikentällä
Juha Vuori

Oriveden Hirsilässä palloilukausi sai ikävän alun, kun kyläseuran ylläpitämä pallokenttä joutui järjettömän ilkivallan kohteeksi. Maanantain ja tiistain välisenä yönä kentällä kurvailtiin avolava-autolla ja kruisailu tärveli kentän nurmikon pahanpäiväisesti. Ilkivallasta kertoi ensimmäisenä MTV (siirryt toiseen palveluun).

Tapahtuman jäljiltä kenttä oli täynnä syviä uria. Tekovälineestä ei ollut epäselvyyttä, sillä ajelun jälkeen avolava oli jätetty seisomaan kentän reunamalle.

Poliisi otti tiistaina kiinni kolme paikkakuntalaista nuorta, joista kahta epäillään teosta. Poliisi tutkii asiaa vahingontekorikoksena.

Juttu oli poliisille helppo selvitettävä, koska auto oli jätetty kentälle.

– Auto ei ollut anastettu vaan tekijöillä luvallisesti käytössä, tutkinnanjohtaja Sakari Tuominen Sisä-Suomen poliisista Jämsästä sanoo.

Talkootyöllä kenttä kuntoon?

Kenttä on Hirsilän Pyrkivän kotikenttä. Kentän omistaa Oriveden kaupunki, urheiluseura pitää sen kunnossa korvausta vastaan.

Jalkapallojaoston puheenjohtaja Juha Vuori kävi katsomassa kenttää heti tiistaiaamuna saatuaan tiedon tapahtumasta. Kameran kuvaan tallentui ankea näky.

– Kun menin kentälle ketutti ihan suunnattomasti. Ihmisten typeryys ottaa päähän, Vuori kuvailee tunnelmaansa.

Kenttä saadaan kuntoon ankaralla lisätyöllä. Jo tiistaina talkoolaiset tekivät 20 tuntia töitä pahimpien urien korjaamiseksi. Nyt näyttäisi siltä, että kenttä on saatu pahimmilta osiltaan tasaiseksi ja paikattua.

Juha Vuori uskoo, että ainakin juniorit pääsevät aloittamaan kauden toukokuun alussa.

– Puoli kenttää on paremmassa kunnossa. Nyt alkaa hiukan helpottaa, hän sanoo.

Lue seuraavaksi