Valtatie kahdeksan remonttiin koko kesäksi, joten autoilijoilta vaaditaan malttia

Raahen ja Limingan välille rakennetaan kesän aikana ohituskaistoja. Lisäksi useita valtaie kahdeksan liittymiä uusitaan. Tietöiden takia liikenne ohjataan osittain kiertoteille.

Kotimaa
Ruuhka Revonlahdella, kun tie on katkaistu päällystetöiden takia.
Kati Jurkko / Yle

Valtatie kahdeksan parannustyöt käynnistyvät lähiviikkoina Raahen ja Limingan välillä. Urakassa rakennetaan muun muassa ohituskaistoja Raahen pohjoispuolelle Hummastinvaaran kohdalle ja Limingan eteläpuolelle Ruutikankaan kohdalle. Lisäksi Raahessa uusitaan rautatien ylikulkusilta ja parannetaan Koksaamontien, Oulunväylän ja Siikajoentien liittymiä.

Myös Siikajoen Revonlahdella parannetaan liittymiä ja rakennetaan kevyen liikenteen väyliä. Limingassa parannetaan kantatie 86:n liittymää.

Työt valmistuvat lokakuussa 2017 ja urakkahinta on lähes 10 miljoonaa euroa. Tienkäyttäjiltä toivotaan lähikuukausina malttia ja tarkkaavaisuutta liikenteessä

Tietyöt tuovat kesän aikana muuttuvia kaista- ja liikennejärjestelyjä Raahe-Liminka -osuuden lisäksi myös Pyhäjoelle.

Liikenteelle poikkeusjärjestelyjä

Tietyöurakka on jo aiemmin käynnistynyt Pyhäjoella, missä aloitellaan sillanrakennustöitä. Niiden ajaksi valtatien liikenne ohjataan Pyhäjoen keskustan kautta kulkevalle kiertotielle.

Poikkeusjärjestelyistä pyritään tiedottamaan kattavasti etukäteen muun muassa hankkeen Facebook-sivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Liikenneviraston mukaan valtatie kahdeksan perusparannuksella kohennetaan välin Kalajoki-Pyhäjoki-Liminka liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta.

Samalla se turvaa elinkeinoelämän kuljetukset, erikoiskuljetukset sekä raskaan liikenteen tarpeet, jotka kasvavat muun muassa tulevan Hanhikiven ydinvoimalan rakennustöiden vuoksi.

Vuonna 2017 valmistuvan mittavan perusparannuksen kokonaiskustannukset ovat 30 miljoona euroa. Hankkeen toteuttaa Liikennevirasto.