Hyppää sisältöön

Perinteikkään kauppahallin remontti lähestyy – tältä näyttäisivät väistötilat lasihallissa

Helsingin kiinteistölautakunnan on määrä päättää torstaina remontin aikaisista väistötiloista. Väistötiloiksi on väläytetty niin lasista hallia kuin tavaratalolta vapautuneita tiloja. Yli satavuotias Hakaniemen hallin peruskorjaus alkaa tammikuussa 2017.

Havainnekuva Hakaniemen torilla tammikuussa avattavasta väliaikaisesta kauppahallista, Lasipaviljongista. Kuva: Helsingin kaupungin kiinteistövirasto

Remonttiin menevän Hakaniemen kauppahallin väistötiloista odotetaan lisätietoa tänään torstaina. Asia on esillä Helsingin kiinteistölautakunnassa.

Helsinki on kartoittanut useita vaihtoehtoja väistötiloiksi. Tarkemmin on selvitetty neljää vaihtoehtoa: tekstiilihallia Hakaniemen torille, kaksiosaista hallia Hakaniemen puistoon, lasihallia Hakaniemen torille ja Sokoksen tavaratalolta vapautuneita tiloja eli HOK-Elannon tilojen 2. kerrosta.

Kiinteistölautakunnan päätösehdotuksen mukaan väistötilaksi esitettäisiin Sokoksen tavaratalolta vapautuneita tiloja.

Hallikauppiaiden ehdoton ykkössuosikki on lasihalli. Sille löytyy kannatusta myös kiinteistölautakunnassa.

– Kyllä lautakunnan kuuluu kuunnella myös tilan käyttäjiä, sanoo lautakunnan varapuheenjohtaja Jasmin Hamid (vihr.).

Hallikauppiaat kampanjoivat lasihallin puolesta näkyvästi Hakaniemen hallissakin: ympäri hallia on lappuja, joissa kehotetaan allekirjoittamaan lasihallia kannattava adressi.

Lasihallia kannattaa myös Helsingin kauppahallien toiminnasta vastaava Tukkutori.

Edellisen kerran Hakaniemen hallin väistötila-asia oli esillä kiinteistölautakunnassa 23. maaliskuuta, jolloin se jätettiin pöydälle. Lautakunnan varapuheenjohtaja on varma, että torstaisessa kokouksessa asiasta saadaan aikaan päätös.

Sokokselta vapautuneet tilat olisivat vaihtoehdoista halvin. Kustannus yhtä myyntipaikkaa kohden olisi noin 15 000 euroa.

Lasihalli – toiselta kutsumanimeltään lasipaviljonki – puolestaan olisi vaihtoehdoista kallein, kustannus yhtä myyntipaikkaa kohden olisi noin 40 000 euroa.

– Tukkutori on sanonut, että heillä voisi olla käyttöä lasihallille remontin jälkeen, mikä laskisi investoinnin hintaa, Hamid sanoo.

Hakaniemen hallin läpikotaisin kattavan peruskorjauksen on tarkoitus alkaa tammikuussa 2017. Remontti kestää 22 kuukautta eli lähes kaksi vuotta.