1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Hätäpuheluita soittaneelle häirikölle tuomio: Yli 300 puhelua lyhyessä ajassa

Honkajoella asuva mies on tuomittu sakkoihin tietoliikenteen häirinnästä ja lähestymiskiellon rikkomisesta. Oikeus ei uskonut miehen selityksiä.

Tuleeko apu tästä numerosta ajoissa? Kuva: Yle

Honkajoella asuva yli 50-vuotias mies on saanut sakkorangaistuksen tietoliikenteen häirinnästä ja lähestymiskiellon rikkomisesta.

Mies soitti kolmen ja puolen kuukauden aikana yli 320 puhelua hätänumeroon. Lisäksi hän soitti aiemmin saamastaan lähestymiskiellosta huolimatta useita puheluita entiselle puolisolleen ja tämän uudelle kumppanille.

Oikeus korostaa, että miehen on täytynyt ymmärtää, että hän estää ja häiritsee muiden, todellisessa hädässä olevien ihmisten avunsaantia. Hän soitti hätäkeskukseen useita kertoja myös virka-ajan ulkopuolella.

Osalle soitoista oli kuitenkin asiallinen syy, sillä hätäkeskus luokitteli asiattomiksi tai ilkivaltaisiksi soitoiksi vain 114 puhelua.

Mies itse kiisti syytteet pääosin ja katsoi, että useimmille puheluille oli perusteet. Satakunnan käräjäoikeus ei uskonut selityksiin. Rangaistukseksi tuli viisikymmentä päiväsakkoa, joista jäi maksettavaa 264 euroa.