Brysselin ja Pariisin terroriteoille uusi yhteys: Osama Krayem syytteeseen myös Pariisin iskuista

Krayemia syytetään muun muassa terroristisista murhista. Hänellä tiedetään olleen yhteys Salah Abdeslamiin, joka on yksi Pariisin iskujen pääepäillyistä.

Brysselin iskut
14. huhtikuuta 2016.
Poliiseja vartiossa brysseliläisen oikeustalon edessä 14. huhtikuuta. Oikeudessa kuultiin muun muassa Osama K:ta.Olivier Hoslet / EPA

Brysselin terrori-iskuista epäilty Osama Krayem on asetettu syytteeseen myös osallisuudesta Pariisin iskuihin viime marraskuussa. Asiasta kertoi Belgian liittovaltion syyttäjä keskiviikkona.

– Häntä syytetään terroristisista murhista ja terroristiryhmän toimintaan osallistumisesta, syyttäjien tiedotteessa sanottiin.

Syyttäjien mukaan Krayem on saattanut olla paikalla useissa asunnoissa, joita hyökkääjät ovat käyttäneet piilopaikkoina. He epäilevät, että ainakin yhdessä niistä on tehty pommeja.

Ruotsalaisten tiedotusvälineiden mukaan Krayem on syyrialaistaustainen Ruotsin kansalainen. Hän esiintyi ensimmäistä kertaa oikeudessa viime torstaina. Krayem pidätettiin aiemmin tässä kuussa Brysselissä.

Syyttäjät ovat kertoneet, että Krayem nähtiin itsemurhapommittaja Khalid el-Bakraouin seurassa hiukan ennen Maalbeekin metroaseman pommi-iskua. Lisäksi hänellä tiedetään olleen yhteys Salah Abdeslamiin, joka on vangittu Pariisin iskuista epäiltynä.

Brysselin pommi-iskuissa 22. maaliskuuta kuoli 32 ihmistä, Pariisin marraskuisissa iskuissa 130.

Lähteet: Reuters