Poliiseja taas evakkoon Lappeenrannassa sisäilmaongelmien vuoksi

Osa poliisin henkilökunnasta Lappeenrannassa joutuu jälleen muuttamaan, koska Mustolan tiloissa on monella ilmennyt oireita. Henkilöstön oleminen hajallaan hidastaa työskentelyä.

Mustola, Lappeenranta
Poliisin toimipiste Lappeenrannan Mustolassa.
Yle

Osa poliisin Lappeenrannan henkilökunnasta joutuu muuttamaan pois Mustolan tiloista sisäilmaongelmien vuoksi.

– Tässä joudutaan nyt tekemään kiireellisiä siirtoja. Useammalla työntekijällä on ilmennyt oireita, sanoo rikosylikomisario Juha Junkkari Kaakkois-Suomen poliisista.

Junkkarin mukaan Mustolan tilojen on oletettu olevan kunnossa ja että ne on remontoitu hyvin. Nyt kuitenkin ihmisten oireet saattavat liittyä rakennukseen.

Työ hidastuu tietysti aina, kun porukka on ripoteltu eri paikkoihin

Juha Junkkari

Mustolassa on tänään keskiviikkona tarkasteltu kiinteistön kuntoa. Tarkoituksena on selvittää, onko rakennuksessa jotain mikä vaikuttaa sisäilmaan.

Poliisit evakkoon evakkotiloista

Poliisin Mustolan tiloista muuttaa tällä viikolla joka tapauksessa yksi tutkintaryhmä keskustaan löytötavaratoimistona olleisiin tiloihin.

Ilmoitusten vastaanottohenkilöstöä on jo aiemmin siirretty keskustaan. Rikosilmoitusten vastaanotto säilyy edelleen Mustolassa. Henkilökunnan hajauttaminen vaikeuttaa poliisin työskentelyä.

– Työ hidastuu tietysti aina, kun porukka on ripoteltu eri paikkoihin, sanoo Junkkari.

Poliisin tilaongelmat Lappeenrannassa ovat jatkuneet jo vuosia. Nykyiset Mustolan tilatkin ovat väistötiloja kaupungin keskustassa olevalle poliisitalolle, joka odottaa edelleen remonttia. Poliisitalon remontin tulisi olla valmis vuoden 2018 alkuun mennessä.