1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ecuadorissa voimakas jälkijäristys vaikeuttaa pelastustöitä entisestään

Keskiviikkoaamuna sattunut jälkijäristys oli voimakkain sitten lauantain valtavan maanjäristyksen. Tragediassa on kuollut jo yli 500 ihmistä.

Ecuadorin maanjäristyksessä romahtanutta rakennusta raivattiin Pedernalesissa sunnuntaina 17. huhtikuuta. Kuva: Jose Jacome / EPA

Tuhoisan maanjäristyksen koettelemassa Ecuadorissa on tuntunut voimakkaita jälkijäristyksiä. Varhain keskiviikkona Tyynenmeren rannikkoa ravisteli 6,2 magnitudin maanjäristys, joka on voimakkain sitten viime lauantain järistyksen. Jälkijäristyksiä on ollut kaikkiaan 17.

Lauantain 7,8 magnitudin maanjäristys oli Ecuadorin pahin järistys lähes 40 vuoteen. Kuolleiden määrä on noussut yli viidensadan. Uutistoimisto Reuters kertoo, että viranomaisten mukaan uhriluku on 525. BBC:n mukaan kuolleita on 553. Loukkaantuneita kerrotaan olevan jopa yli 4 000.

Yli sata ihmistä on yhä kateissa lauantain maanjäristyksen jäljiltä, ja keskiviikon voimakas jälkijäristys vaikeuttaa etsintöjä entisestään. Tuhoutuneiden rakennusten, valtavien mutavyöryjen ja rikkoutuneiden teiden takia noin 20 000 ihmistä joutuu nukkumaan hätämajoituksessa.

Uusin järistys sattui lähellä lauantain maanjäristyksen keskusta. Voimakkaasta jälkijäristyksestä ei ole kuitenkaan annettu tsunamivaroitusta, eikä sen tiedetä aiheuttaneen suuria vahinkoja.