SaiPan maalivahtiosasto valmis – Frans Tuohimaa Ruotsista Jussi Markkasen aisapariksi

24-vuotias HIFK-kasvatti on pelannut urallaan Liigaa Jokereiden ja HPK:n paidassa. Päättyneellä kaudella hän oli nostamassa Leksandia takaisin Ruotsin pääsarjaan.

urheilu
Jokeri-molari Frans Tuohimaa pelasi loisto-ottelun KalPaa vastaan.
Jokeri-molari Frans Tuohimaa pelasi loisto-ottelun KalPaa vastaan. Tomi Hänninen

Spekulointi SaiPan ensi kauden maalivahdeilla voidaan lopettaa. Joukkue ilmoitti torstaina tehneensä kahden vuoden sopimuksen Frans Tuohimaan, 24, kanssa. Konkarivahti Jussi Markkasen kahden vuoden jatkosopimus julkistettiin hiljattain.

Tuohimaa on pelannut urallaan Suomessa Liigaa Jokereissa ja HPK:ssa sekä Mestistä Kiekko-Vantaassa ja Sportissa. Tuohimaa on pelannut myös Pohjois-Amerikan farmisarjoissa kauden 2014-2015.

Päättyneellä kaudella Tuohimaa oli nostamassa Leksandia takaisin Ruotsin pääsarjaan torjumalla runkosarjassa 35 ja nousukarsinnoissa 6 ottelua.

SaiPan otteet tehneet vaikutuksen

Tuohimaan mukaan SaiPan viime kausien toiminta vakuutti hänet ja teki seuravalinnan lopulta helpoksi.

– Neuvottelujen yhteydessä tuli sellainen fiilis, että diili on reilu molemmin puolin ja asioista puhuttiin oikeilla nimillä. SaiPasta tulee ensimmäisenä mieleen se tapa, jolla viime vuosina hommia on tehty. Se ei ole varmasti keneltäkään jääkiekkoihmiseltä jäänyt huomaamatta, Tuohimaa kertoo SaiPan verkkosivuilla.

SaiPasta tulee ensimmäisenä mieleen se tapa, jolla viime vuosina hommia on tehty.

Frans Tuohimaa

Tuohimaa korostaa nyt tehdyn sopimuksen suurta merkitystä hänen uransa kannalta.

– Tämä on urheilullisesti minulle erinomainen vaihtoehto ja kun neuvottelut etenivät loppusuoralle, niin oli ihan selvä, että tämä on ainoa oikea ratkaisu tässä kohtaa uraa, Tuohimaa kertoo neuvotteluista.

Frans Tuohimaan uratilastot voit katsoa tästä (siirryt toiseen palveluun).