Rovaniemen kaupunginjohtaja esittää: yt-neuvottelut kahden miljoonan euron säästöjen saamiseksi

Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen esittää, että Rovaniemen kaupunki aloittaa yt-menettelyn. Kaupungin talousarvio ei toteudu ensimmäiseltä vuosineljännekseltä ja tämän vuoden talousarvion mukaan tällöin on aloitettava yt-neuvottelut henkilöstömenojen säästämiseksi kahdella miljoonalla eurolla.

Kotimaa
Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen
Perttu Ruokangas / Yle

Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen kertoo esittävänsä maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että Rovaniemellä aloitetaan säästötoimenpiteet.

Kaupunginvaltuusto linjasi tämän vuoden budjetissa, että jos talousarvio ei toteudu neljännesvuosittaisessa arvioinnissa, aloitetaan henkilöstön kanssa neuvottelut säästöjen saamiseksi. Yt-neuvotteluissa säästöjä haetaan lomarahojen leikkauksella sekä rekrytointikiellolla, ei irtisanomisilla, Lotvonen sanoo.

Lotvosen mukaan budjetin ylittyminen johtuu erikoissairaanhoitomenojen ennakoitua suuremmasta määrästä. Kaupungin tulot ovat toteutumassa talousarvion mukaisesti ja käyttötalousmenoissakin ollaan budjetissa.

Henkilöstömenoista leikkaamisen lisäksi Lotvonen esittää, että kaupungin eri toimialoilla on aloitettava kaikki mahdolliset säästötoimet. Nämä toimet ja niiden vaikutukset tuotaisiin kaupunginhallituksen käsittelyyn kesäkuun alussa.

Lisäksi aina vain kasvavien erikoissairaanhoidon kulujen vuoksi Lotvonen esittää neuvotteluiden aloittamista Lapin sairaanhoitopiirin kanssa kulujen kasvun taittamiseksi.