Yli sata lasta siepattiin väkivaltaisessa kahakassa – Etiopian armeija tunkeutui naapurimaahan

Etiopian armeija metsästää lapsia siepannutta heimoa Etelä-Sudanissa.

Ulkomaat

Etiopian ja Etelä-Sudanin levottomalla rajaseudulla tapahtui viime viikon perjantaina erittäin väkivaltainen kahakka. Joukko eteläsudanilaisia heimosotilaita tunkeutui Etiopian puolelle ja ryösti mukaansa yli sata lasta.

Hyökkääjät olivat pukeutuneet sotilasasuihin ja heillä oli aseinaan rynnäkkökiväärit.

Silminnäkijöiden mukaan he ampuivat kaikki, jotka yrittivät estää lasten ryöstämisen, mukaanlukien naiset. Kahakassa kuoli yhteensä 208 ihmistä. Lisäksi ryöstäjät veivät yli 2 000 karjaeläintä, kertoo uutiskanava al-Jazeera (siirryt toiseen palveluun).

Etiopian hallitus uskoo, että hyökkääjät kuuluivat eteläsudanilaiseen Murle-heimoon, joka elää Etiopian rajan lähellä ja on tehnyt ryöstöretkiä aikaisemminkin. Nyt nähty hyökkäys oli kuitenkin poikkeuksellisen suuri ja raaka.

Etiopiaan julistettiin keskiviikkona kaksipäiväinen suruaika.

Etiopian hallitus pyysi pian tapahtuman jälkeen Etelä-Sudanilta lupaa lähettää joukkojaan etsimään siepattuja lapsia. Etelä-Sudan myönsi luvan ja lupasi myös auttaa.

Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että Etiopian armeija on nyt piirittänyt alueen, jolla ryöstettyjen lasten oletetaan olevan. Etiopian valtiollinen uutiskanava Fanan tietojen mukaan armeija valmistautuu vapauttamaan lapset lähiaikoina.

Etelä-Sudan on lähes koko lyhyen itsenäisyysaikansa ollut sisällissodan kourissa. Etiopiassa on pelätty levottomuuksien leviävän rajan yli.

Lähteet: Yle