Kaupallisen radion keskittyminen jatkuu – TS-yhtymä myymässä radionsa porilaisille

Radio Porin ja useiden muiden paikallisradioiden omistajayhtiö Mediatakojat neuvottelee useiden radiokanavien ostamisesta TS-yhtymältä. Kaupalle on jo saatu ennakkohyväksyntä Viestintävirastolta.

media
Keltainen radiovastaanotin oranssia taustaa vasten kuvattuna.
Heli Mansikka / Yle

Kaupallisten paikallisradioiden keskittyminen harvoihin käsiin jatkuu. TS-yhtymä aikoo myydä kaksi omistamaansa radioyhtiötä.

Turun Sanomat ja useita muita tiedotusvälineitä omistava TS-yhtymä neuvottelee Turun Paikallisradio Oy:n ja Salon Alueradio Oy:n osakekantojen enemmistön myymisestä Mediatakojat Oy:lle.

Mediatakojat on Radio Porin ja useita muita paikallisradioita omistava yhtiö. Kaupalle on saatu ennakkolupa Viestintävirastolta. TS-yhtymä suunnittelee myyvänsä Turun Paikallisradio Oy:stä 66 prosenttia ja Salon Alueradio Oy:stä 57 prosenttia.

Neuvottelut ovat loppusuoralla.

Mediatakojien toimitusjohtaja Sampsa Jolma

Useita kanavia

Turun Paikallisradio Oy:n kanavia ovat Auran Aallot, Melodia ja Zoom. Salon Alueradio Oy puolestaan lähettää Auran Aaltojen ja Melodian ohjelmaa Salon seudulla. Kanavien toimiluvat ovat voimassa vuosikymmenen loppuun asti.

– Neuvottelut ovat loppusuoralla, vahvistaa Mediatakojien toimitusjohtaja Sampsa Jolma.

Mediatakojat on laajentanut omistuksiaan viime vuosina. Yhtiöllä on kanavia Porin lisäksi Kuopiossa, Jyväskylässä ja Mikkelissä.

Korjattu 15:36, että lupa on saatu Viestintävirastolta, ei Liikennevirastolta.