Pudasjärven ABC:n tekaistulla FB-sivulla "huumekuva" – ketju ryhtyy toimenpiteisiin

Facebook-sivulle tehty ilmoitus työpaikan virkistyspäivästä ja sen yhteydessä julkaistu kuva huumejauheen näköisestä aineesta aiheutti perjantaiaamuna hämminkiä. SOK-ABC:n ketjuohjauksesta korostetaan, että kyseessä on tekaistu FB-sivu ja yritys ryhtyy toimenpiteisiin.

Kotimaa
ABC Pudasjärvestä tehtiin tekaistu Facebook-profiili.
Kuvakaappaus Facebookista

Facebookissa julkaistiin perjantaina puolen yön aikaan ABC-Pudasjärven päivitys tekstillä " Työpaikan virkistyjäis päivät". Sen yhteydessä olevassa kuvassa näyttää olevan rullalle kääritty seteli ja valkoista huumejauheen näköistä ainetta.

Lähes samaan aikaan samalle Facebook-sivulle ilmestyi teksti: " Anteksi poikani sekoili minun facebookilla. Eli en ole itse kirjoittanut noita. Pahoittelut".

Yle Oulu tiedusteli asiasta varhain aamulla ABC Pudasjärven liikennemyymälästä, josta kerrottiin, ettei sillä ole omaa Facebook-sivua. Asia vahvistettiin myös SOK-ABC-ketjuohjauksesta. Viestintäsuunnittelijä Eeva Haapala painottaa, että kyseessä on tekaistu profiili.

– Kyseisellä liikennemyymälällä ei ole omia Facebook-sivuja, Eeva Haapala sanoo ja lisää, että Facebookiille on lähtenyt viesti, että kyseinen tekaistu profiili on poistettava.

– Liikennemyymälällä ei ole asiaan osaa eikä arpaa ja toimenpiteisiin ryhdytään. Myös rikosilmoitusta harkitaan, Eeva Haapala sanoo.