127-vuotias Lönnrotin koulukin päätyi lakkautuslistalle

Lappeenrannan kasvatus- ja opetustoimen suunnitelmat lakkauttaa musiikkiluokat, englanninkieliset luokat ja Itä-Suomen koulu johtaisivat ehkä myös Lönnrotin alakoulun lakkauttamiseen. Oppilaat sijoittuisivat erikoisluokista vapautuneisiin tiloihin.

Koulutus ja kasvatus
Lönnrotin koulu Lappeenrannassa
Yle Tommi Parkkinen

Lappeenrannan kasvatus- ja opetustoimi on valmistellut mittavaa suunnitelmaa säästöjensä etsimisessä. Erilaisten vaihtoehtojen listalla on useiden koulujen lakkauttamisia.

– Meillä on tutkittavien vaihtoehtojen listalla monta erilaista vaihtoehtoa, kertoo Lappeenrannan kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg.

Listalla ovat pienet koulut keskustan ulkopuolella Nuijamaalla, Ravattilassa, Partalassa, Korkea-Ahossa ja Simolassa. Niiden lisäksi listalla on myös kaupungin keskustan kupeessa Rakuunamäellä sijaitseva Lönnrotin koulu.

– Lönnrotin koulun kohdalla on laskettu, voitaisiinko oppilaat sijoittaa muihin yksiköihin.

Lönnrotin koulun lakkautus tulee Willbergin mukaan pohdintaan viimeistään siinä vaiheessa, jos päädytään lakkauttamaan musiikkiluokat, englanninkieliset luokat ja Itä-Suomen koulu.

Kaupungin vanhin koulu

Lönnrotin koulussa on noin 150 oppilasta. Koulua on monessa yhteydessä kutsuttu kaupungin kauneimmaksi rakennukseksi.

Koulu on perustettu vuonna 1888 ja on näin ollen kaupungin vanhin koulu. Perinteet eivät kuitenkaan säästöpaineiden yhteydessä paljoa paina.

– Lapset tarvitsevat laadukasta opetusta. Minusta se on tärkeämpää kuin se, että missä rakennuksessa koulua pidetään, sanoo Willberg.

Lönnrotin koulu on peruskorjattu vuonna 2004 ja siinä mielessä hyväkuntoinen.

– Toki voidaan miettiä onko rakennuksella muuta käyttöä.

Kasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee säätöehdotuksia kokouksessaan 16. toukokuuta. Sen jälkeen asiaa käsittelee kaupunginhallitus ja lopullisesti asiasta päättää Lappeenrannan kaupunginvaltuusto 6. kesäkuuta.