KISS ja Alice Cooper – naiskuoro rikkoo rajat hevimusiikilla

Miltä mahtaa kuulostaa metallimusiikki naiskuoron esittämänä?

musiikki
Kristiina Hanhimäki, Kirsi Pitkonen ja Hanna Lindroos radiostudiossa
Hannu Harhama / Yle

Hämeenlinnan Palokunnantalolla jyrähtää lauantai-iltana hevi. Asialla ei ole mikään äijäporukka vaan naiskuoro. Perinteistä poiketen Havinan naiset halusivat laulaa jotain uutta, jotain mitä ei yleensä lauleta kuoroissa.

Ajatus hevistä ei suinkaan ole ihan uusi, sillä havinalaiset ovat muutamaankin kertaan heittäneet harjoituksissa ilmaan hevin. Letkautukset muuttuivat todeksi, kun kuoron johtaja Jani Laaksonen sanoi naisille, että ryhdytäänpäs tuumasta toimeen.

Tammikuusta saakka Havinan harjoituksissa on opeteltu ja sovitettu heviä kuorolle sopivaan kuosiin, ja nyt on aika räväyttää hevit ilmoille. Havinan kevätkonsertissa on luvassa muun muassa KISSiiä ja Alice Cooperia.

Sisarellista ilonpitoa ja viikon kohokohta

Vuonna 1998 perustettu naiskuoro Havina on Vanajaveden Opiston alainen kuoro. Hanna Lindroos kertoo, että hänen ja Havinan yhteiselo alkoi syksyllä 2011. Mukaan kuoroon Hanna lähti työkaverinsa rohkaisemana.

– Päädyin semmoiseen naisporukkaan, että irti en pääse, Hanna nauraa. Enkä päästä.

Kristiina Hanhimäki lähti mukaan Havinaan pian kymmenen vuotta sitten naapurin rouvan houkuttelemana. Havinalaiset ovat hauska ja hulvaton porukka.

– Semmosta sisarellista yhdessä oloa ja ilonpitoa, että ne kuoroharjoitukset ovat viikon kohokohta, kehuu Kristiina.

Samaa mieltä on myös Kirsi Pitkonen, jolla on menossa kolmas kuorokausi. Hän kertoo, että maanantai-illan harjoitusten jälkeen on niin pirteä olo, että päivän työväsymys on varmasti poissa.

– Konserttia harjoitellessa myös sellaiset kuorolaiset, jotka eivät ole ennen tykkänneet hevistä, ovat alkaneet pitää hevimusiikista, kertovat Hanna, Kristiina ja Kirsi.

– Ohjelmisto on sellainen, että siitä ei voi olla pitämättä, sanovat havinalaiset. Mukana on tavallisia suomalaisiakin biisejä, mutta me vedetään ne hevillä.

Havinan kevätkosertti järjestetään lauantaina 23. huhtikuuta Hämeenlinnan Palokunnantalolla. Konsertissa kuullaan tuttuja koti- ja ulkomaisia kappaleita, jotka on sovitettu Havinaa varten heviksi.