1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Telakalle tarvitaan suunnittelijoita – Meyer Turku kouluttaa uusia osaajia

Tavoitteena on, että koulutettavat työllistyvät meriteollisuuden palvelukseen. Koulutuksessa erikoistutaan sisustussuunnitteluun.

Mein Schiff 5 Meyerin Turun telakalla. Kuva: Nora Engström / Yle

Meyer Turku hakee ihmisiä laivasuunnittelijakoulutukseen. Tavoitteena on, että koulutettavat työllistyvät myöhemmin meriteollisuuden palvelukseen.

Toimitusjohtaja Jan Meyer pitää tärkeänä, että investointien lisäksi telakka panostaa myös uusiin osaaviin työntekijöihin.

– Vahvistamme suunnittelija- ja insinööriosaamistamme. Osaavaan työvoimaan panostaminen on tärkeää.

Meyer Turku järjestää laivasuunnittelijakoulutuksen yhteistyössä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa. Koulutus on työvoimapoliittista eli tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alla oleville teknisen koulutuksen omaaville henkilöille. Koulutettavat erikoistuvat sisustussuunnitteluun.

Turun telakalle on palkattu noin parisataa työntekijää viimeisen parin vuoden aikana. Telakalla on parhaillaan 1 500 työntekijää.

Vahvistamme suunnittelija ja -insinööriosaamistamme.

toimitusjohtaja Jan Meyer

Uusia laivatilauksia odotetaan

Turun telakan tilauskirja on täynnä vuoteen 2020. Uusia laivatilauksia etsitään koko ajan.

Meyer Turun tekemät investoinnit kertovat siitä, että tulevaisuus näyttää valoisalta. Piikkiön hyttitehtaan modernisointi 17 miljoonalla eurolla tuplaa tehtaan tuotannon. Turun telakalle hankitaan uusi nosturi Konecranesilta 35 miljoonalla eurolla.

Maanantaina suoritetaan telakalla rakennettavan Mein Schiff 6:n kölinlasku.