Kim Jong-un, Adele, Zuckerberg – Time-lehti listasi maailman vaikutusvaltaisimmat ihmiset

Time jakaa vaikutusvaltaisimmat ihmiset viiteen eri kategoriaan: johtajiin, taiteilijoihin, edelläkävijöihin, titaaneihin ja esikuviin.

Yonhap-uutistoimiston välittämässä kuvassa Pohjois Korean johtaja Kim Jong-un seuraa ohjuslaukaisua vuonna 2015. Kuva: EPA / KCNA

Yhdysvaltalainen Time-lehti (siirryt toiseen palveluun) on jälleen julkaissut listansa maailman sadasta vaikutusvaltaisimmasta ihmisestä. Listalla ovat muun muassa Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un, näyttelijä Leonardo di Caprio ja laulaja Nicki Minaj.

Time jakaa vaikutusvaltaisimmat ihmiset viiteen eri kategoriaan: johtajiin, taiteilijoihin, edelläkävijöihin, titaaneihin ja esikuviin.

Vaikutusvaltaisimpien johtajien joukkoon pääsevät Kim Jong-unin lisäksi Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan, Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Yhdysvaltain presidentti Barack Obama. Myös presidenttiehdokkuutta tavoittelevat Ted Cruz ja Hillary Clinton löytyvät listalta.

Taiteilijoiden joukossa ovat yhdysvaltalainen rap-artisti Kendrick Lamar, meksikolainen näyttelijä Gael García Bernal ja näyttelijä, koomikko ja käsikirjoittaja Melissa McCarthy.

Edelläkävijöiksi lasketaan muun muassa sukupuoltaan korjannut Caitlyn Jenner. Hän voitti kymmenottelun olympiakultaa nimellä William Bruce Jenner vuonna 1976. Myöhenmmin hän on esiintynyt perheestään kertovassa tosi-tv-ohjelmassa.

Myös ruotsalainen Pewdiepie on päässyt edelläkävijöiden listalle. Hän kommentoi tietokone- ja tv-pelejä omalla YouTube-kanavallaan.

Titaaneiksi Time laskee muun muassa Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin ja tämän vaimon Priscilla Chanin. Esikuvien joukosta löytyvät brittiläinen formula 1 -ajaja Lewis Hamilton, jamaikalainen pikajuoksija Usain Bolt ja brittiläinen laulaja Adele.

Timen sadan vaikutusvaltaisimman listauksessa ei ole käytössä järjestyssijoituksia.

22.4. kello 13.30. Lisätty Jennerin etunimiksi Williamin lisäksi Bruce.