1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Palkkamurhaajalle tuomio törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Palkkamurhasta elinkautisen vankeustuomion saanut mies on tuomittu kahdesta seksuaalirikoksesta. Oulun käräjäoikeus katsoi, että elinkautinen tuomio on riitävä seuraamus myös kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Kotimaan uutiset
Syytetty istuu pää painuksissa oikeussalissa.
Murhasta elinkautiseen vankeuteen tuomittu mies tuomittin myös seksuaalirikoksista.Antti Leinonen / Yle

OuluOulun käräjäoikeus tuomitsi perjantaina antamallaan tuomiolla 27-vuotiaan siikajokisen miehen kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mies tuomittiin Oulun käräjäoikeudessa vuonna 2014 murhasta elinkaudeksi vankeuteen. Seksuaalirikoksista olisi voitu määrätä rangaistus myös tuolloin.

Käräjäoikeus katsoi, että elinkautinen tuomio on riittävä seuraamus kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Teot tapahtuivat vuosina 2011-2012.

Yleisen rangaistuskäytännön mukainen seuraamus kyseisistä teoista olisi ollut arviolta yhden vuoden ja 8 kuukauden - kahden vuoden vankeusrangaistus.

Mies tuomittiin myös maksamaan vahingonkorvauksia asianomistajille, jotka ovat nyt täysi-ikäisiä.

Juttu käsiteltiin Oulun käräjäoikeudessa huhtikuun alkupuolella suljetuin ovin.

Perjantaina tuomion saanut mies surmasi Rajakylässä vuonna 2013 oululaisen taksimiehen. Ulkomaalaistaustainen mies tuomittiin elinkautiseen vankeuteen yllytyksestä murhaan. Uhri oli ulkomaalaistaustaisen miehen ex-puolison miesystävä.

Elinkautisen tuomion saaneet miehet valittivat käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen, joka ei muuttanut tuomiota. Miehet hakivat korkeimmalta oikeudelta valituslupaa, mutta sitä ei myönnetty.

Lue seuraavaksi