Poliisi: Ulkomaalaisten tekemät rikokset Itä-Suomessa lisääntyneet 179 prosenttia

Rikokset ovat vähentyneet Itä-Suomen poliisilaitoksen alueella alkuvuonna verrattuna edellisvuoden vastaavaan aikaan. Ulkomaalaisten tekemien rikoksien määrä on kuitenkin kasvanut merkittävästi.

rikokset
Poliisi-teksti asun selässä
Miki Wallenius / Yle

Tammi-maaliskuun aikana poliisin tietoon tuli Itä-Suomessa 14 923 rikosta. Määrä on noin 21 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna vastaavana aikana.

Rikosten vähentyminen johtunee suurimmalta osin siitä, että liikennerikkomukset vähenivät 35 prosenttia. Väkivaltarikokset vähentyivät noin 17 prosenttia.

Petosrikoksien määrä on kasvanut vuoden takaisesta lähes 60 prosenttia. Erityisesti netissä tehdyt petokset kasvoivat viime vuodesta.

Ulkomaalaisten tekemät rikokset ovat lisääntyneet merkittävästi.

– Lukumääräisesti 206 tapausta ja prosentuaalisesti kasvua on 179 prosenttia. Kasvua on kaikissa rikostilastolajeissa, lukumääräisesti eniten omaisuusrikoksissa, 103 prosenttia, ja pahoinpitelyrikoksissa. Ulkomaalaisten tekemiksi epäiltyjä seksuaalirikoksia tapahtui kuusi enemmän kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna, Itä-Suomen poliisilaitos viestittää.

Asuntomurtoja tehtiin Itä-Suomessa 24 enemmän kuin edellisvuonna.

– Osin se selittyy ulkomaalaisten rikollisten tekemillä asuntomurroilla, mutta myös suomalaiset ovat tehneet osan asuntomurroista. Asuntomurtojen prosentuaalinen nousu on noin 73 prosenttia, Itä-Suomen poliisilaitos tiedottaa.

Seksuaalirikoksissa nousua

Seksuaalirikoksia tehtiin alkuvuodesta 56. Määrä on kuusi enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.

– Seksuaalisena ahdisteluna kirjattuja tapauksia on tänä vuonna kirjattu kahdeksan kappaletta, mikä on kuusi enemmän edelliseen vuoteen nähden, poliisista tiedotetaan.