Hollola kieltää valokuvaamisen uimahallissa – sääntöjen rikkomisesta porttikielto

Valokuvaaminen uimahallin tiloissa on jatkossa ehdottoman kiellettyä. Lehtitietojen mukaan hallin käyttäjät ovat kokeneet häiritseväksi, että heitä on kuvattu lupia kyselemättä.

Kotimaa
Poika ui vedessä
Yle

Hollolan uimahalli on puuttunut häiritsevään valokuvaamiseen (siirryt toiseen palveluun) tiloissaan. Kunta kieltää jatkossa kaikenlaisen valokuvaamisen tiloissa kameroilla ja kännykkäkameroilla.

Kuvauskiellosta kerrotaan erillisin kieltokyltein kuntosalin sekä miesten ja naisten pukuhuoneiden ovien vieressä. Kylteissä kiellosta tiedotetaan suomeksi, englanniksi ja arabiaksi.

Jos uimahallin käyttäjät rikkovat kuvauskieltoa, heidät voidaan poistaa tiloista ja määrätä porttikieltoon. Uimahalli pyytää asiakkaitaan ilmoittamaan, jos nämä havaitsevat edelleen valokuvaamista.

Ongelmia etenkin kuntosalilla

ESS (siirryt toiseen palveluun) kertoo verkkosivuillaan, että ongelmia on ollut etenkin uimahallin kuntosalilla, missä on otettu kuvia kysymättä lupaa ihmisiltä, jotka mahdollisesti näkyvät kuvissa. Asiakkaat ovat huolissaan siitä, etteivät he tiedä, minkälaisessa yhteydessä kuvia mahdollisesti julkaistaan.

ESS:n mukaan kuvaamiseen on koitettu puuttua jo aiemmin, mutta ohjeistus ei ole mennyt perille.

Asiakkailta on lehden mukaan tullut valituksia valokuvaamisesta useiden kuukausien ajan.