Video: Norjalainen ministeri kokeili pelastautumista pakolaisen näkökulmasta – hyppäsi Välimereen

Maahanmuuttoministeri Sylvi Listhaugin "pakolaiskylpyä" Välimereen on arvosteltu laajasti sosiaalisessa mediassa. Häntä neuvotaan muun muassa sulkemaan silmänsä kokeakseen sokeuden.

Ulkomaat
Uutisvideot: Norjan maahanmuuttoministeri hyppäsi Välimereen
Uutisvideot: Norjan maahanmuuttoministeri hyppäsi Välimereen

Norjan maahanmuuttoministeri Sylvi Listhaugin hyppy Välimereen on herättänyt pilkkaa ja pahennusta sosiaalisessa mediassa. Listhaug matkusti Kreikan Lesboksen saarelle tutustumaan norjalaisen pelastusalus Peter Henry von Kossin työhön.

Siellä hän halusi kokeilla pakolaisen näkökulmasta, miltä tuntuisi tulla pelastetuksi Välimeren aalloista. Niinpä hän hyppäsi pelastuspuvussa Välimereen, missä hän kellui pari minuuttia, ennen kuin aluksen miehistö "pelasti" hänet.

– Kokemus oli erikoinen, sanoi Listhaug aluksessa odottaneille toimittajille.

Rajua some-pilkkaa

Sosiaalisessa mediassa Listhaugin tempausta on pilkattu. Moni kysyy muun muassa, kuinka monella pakolaisella mahtaa olla merimatkalla päällään pelastuspuku.

Häntä on myös kehotettu sulkemaan silmänsä, mikäli hän haluaa kokea sokeuden, istumaan tuolissa viisi minuuttia, jos hän haluaa kokea, millaista on olla halvaantunut ja avaamaan ikkunan, jos hän haluaa kokea, millaista on olla koditon.

Listhaug edustaa edistyspuoluetta, joka tunnetaan tiukasta maahanmuuttopolitiikastaan. Hänen mukaansa ajatus mereen hyppäämisestä tuli Peter Henry von Kossin miehistöltä. Miehistö on pelastanut Välimerestä yli 3 000 ihmistä.

Listhaugin tempaus on herättänyt myös kansainvälistä huomiota. Muun muassa brittilehdet The Telegraph (siirryt toiseen palveluun) ja Independent (siirryt toiseen palveluun) sekä yhdysvaltalainen lehti The Washington Post (siirryt toiseen palveluun) kirjoittavat hypystä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.