Iso kiltti jätti puhaltaa onnellisia unia

Rovaniemen teatterissa on lauantaina ensi-illassa Roald Dahlin satuun perustuva koko perheen musiikkinäytelmä Iso kiltti jätti.Tekijät lupaavat, että esityksessä on lasten rakastamaa teatterin taikaa.

Roald Dahl
Iso kiltti jätti Rovaniemen teatteri
Ison kiltin jätin roolissa on Marko Syysmaa ja Sohvia esittää Eeva Hautala Rovaniemen teatteri

Iso kiltti jätti -näytelmän keskeisiä teemoja ovat ystävyys, rohkeus ja unet. Ohjaaja Eljas Liinamaan mukaan monien tuntemasta sadusta on haluttu tehdä visuaalisesti näyttävä ja perheitä puhutteleva esitys.

Koko perheelle suunnatussa esityksessä on luvassa teatterin ihmeitä ja taikaa.

– On panostettu suuren näyttämön lavastuksessa syvyyteen, koko tilaan. Meillä on savutehosteet, nostimet, kaikki mahdollinen otettu nyt käyttöön että saadaan luotua taianomaista ilmapiiriä, Liinamaa lupaa.

Lastennäytelmiin pitää Liinamaan mukaan satsata kunnolla.

Iso kiltti jätti Rovaniemen teatteri ensi-ilta 23.4.2016
Näytelmän suunnitteluryhmä koostuu vierailijoista. Ohjaus on Pekka Ojalehdon ja Eljas Liinamaan, koreografia Atte Herdin, lavastus Tellervo Syrjäkarin ja pukusuunnittelu Mirkka Nyrhisen.Rovaniemen teatteri

Näytelmä pohjautuu Roald Dahlin kirjaan Big Friendly Giant, jonka on dramatisoinut David Wood. Käsikirjoituksen on Rovaniemen Teatterille sovittanut Pekka Ojalehto.

Kertomusta siivittävät laulut, jotka on säveltänyt teatterin kapellimestari Minna Siitonen ja sanoittanut Pertti Oskala.

Näytelmän suunnitteluryhmä koostuu vierailijoista. Ohjaus on Pekka Ojalehdon ja Eljas Liinamaan, koreografia Atte Herdin, lavastus Tellervo Syrjäkarin ja pukusuunnittelu Mirkka Nyrhisen.

Iso kiltti jätti Rovaniemen teatteri
Iso kiltti jätti on jättiläisten maassa outo tapaus.Rovaniemen teatteri

Iso kiltti jätti eli IKJ on jättiläinen, jonka pää on korkeammalla kuin kerrostalojen ylimmät ikkunat. Hän on Jättiläistenmaan outo tapaus, koska on hyvä.

Kaltaistensa tapaan IKJ ei näytä itseään ihmisille. Muuten alkaisi suuri jättiläismetsästys ja ihmisparsat yrittäisivät saada hänet eläintarhaan.

Kun Sohvi-tyttö sattumalta huomaa IKJ:n, tyttö on vietävä nopsahopulla pois Jättiläistenmaahan. Siellä Sohvi tutustuu muihin jätteihin ja Ison kiltin tehtävään onnellisten unien puhaltajana.

Kirjailija Roald Dahlin syntymän satavuotisjuhlaa vietetään tänä vuonna. Samasta tarinasta tehty Steven Spielbergin elokuva tulee Suomen elokuvateattereihin ensi kesänä.