Tappara -finaalin työmyyrät – Höyrymakkara poikineen liikkuu Hakametsän hallin tungoksessa

Jääkiekon finaalipelin aikana Tampereen Hakametsän keittiössä hikoillaan. Katsojille on paikkoja 7300 ja kaikki ihmiset ruokitaan yhden pienen keittiön voimin.

Kotimaa
Kiituri Susanna Kivinen
Kokki Sonja Myller, keittiöpäällikkö Jani Putula ja baarityöntekijä Emmi Pietikäinen varmistavat ettei Hakametsässä kenellekään jää nälkä tai jano. Voiton vie silti "kiituri" Susanna Kivinen, joka vie pikaruokapisteille ruuat ja muut häööysteet koko illan ajan. Askelmittariin hänellä kertyy 22 000 askelta eli noin 13 kilometriä. Toimittajana Mari Siltanen.

Arvaa kuinka monta höyrymakkaraa kuluu yhdessä finaalipelissä? 600.

Ei kuulosta paljolta, mutta kun sen suhteuttaa a) muuhun tarjontaan (pitsat, lihikset, hot dogit ja muu ruoka ravintoloissa sekä aitioissa) b) ihmistungokseen ja c) siihen että kaikki jäähallin ruoka tehdään yhdessä pienessä keittiössä ja d) kuljetetaan sieltä pitkin hallia, alkaa lukema kuin lukema kuulostaa kovalta.

Hyvissä ajoin ennen ottelua pikaruokapisteelle on lähdössä kuivattua sipulia ja kurkkusalaattia hodareiden täytteeksi, kertoo kiituri Susanna Kivinen.

– Mää sitten kiidän tuolla käytävällä ja vien eri pisteille näitä.

Keittiön ja pikaruokapisteiden välillä kulkevalle Susannalle ilta on varsinainen liikuntasuoritus. Askeleita kertyy ja tärkeä työväline ovat hyvät kengät.

– Päälle 22000 askelta, yli 13 kilometriä. Se on hyvää hyötyliikuntaa, ei tarvitse käydä lenkillä.

Susanna Kivisellä on menossa kiiturina kolmas kausi.

Oluthanojen takana baaritiskillä odotteli janoista otteluyleisöä Emmi Pietikäinen..

– Aika kiireistä, samanlaista kuin viime kerralla. Halli on täynnä ja HIFK -fanit huutavat yhtä lujaa kuin Tappara -fanit ja meteliä riittää. Kun kotiin menee, kuuluu vain pihinää. Ääni menee. Sitä tulee huudettua omien puolesta ja vieraiden puolesta.

Ennen ottelua valmistellaan vierasaitioiden tilaukset ja myyntipisteet niin, ettei juoma ole lopussa ensimmäisellä erätauolla., sanoo Emmi Pietikäinen.

– Kaljaahan ne juo!