1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Meksikon keskiviikkoisen jalostamoräjähdyksen uhrimäärä noussut edelleen

Kemikaalitehtaalla tapahtuneessa voimakkaassa räjähdyksessä loukkaantui lisäksi yli 130 ihmistä. Keskiviikkona tapahtuneen räjähdyksen täsmällistä syytä ei vielä ole julkistettu.

Ulkomaat
Meksikon presidentti Enrique Pena Nieto kävelee rähädyksessä vaurioituneella kemiantehtaalla muiden viranomaisten ja öljy-yhtiö Pemexin edustajien kanssa.
Meksikon presidentti Enrique Pena Nieto (oik.) tutustui onnettomuuspaikkaan yhdessä muiden viranomaisten ja öljy-yhtiö Pemexin edustajien kanssa 21. huhtikuuta.Meksikon presideninkanslia / EPA

Etelä-Meksikossa keskiviikkona kemikaalitehtaalla tapahtuneen voimakkaan räjähdyksen uhrimäärä on noussut. Meksikon valtiollisen öljy-yhtiön Pemexin mukaan 28 ihmistä kuoli räjähdyksessä.

Uhrimäärä nousi, kun pelastushenkilöstö löysi neljän uhrin jäännökset tehtaan raunioista. Muutama onnettomuudessa menehtynyt on yhä tunnistamatta. Pemexin mukaan 18 ihmistä on yhä sairaalahoidossa, mutta kaikkiaan yli 130 ihmistä sai vammoja räjähdyksessä.

Torstaina Pemex kertoi, että kahdeksan työntekijän olinpaikkaa ei vielä tiedetty.

Pemexin mukaan räjähdys aiheutui vuodosta, mutta se ei ole selittänyt tarkemmin, mitä varsinaisesti tapahtui. Räjähdyksen jälkeen tumma savupatsas nousi paikalta satojen metrien korkeuteen ja alueella kerrottiin tuntuneen voimakas ammoniakin haju.

Työntekijät evakuoivat öljy-yhtiö Pemexin rakennuksia voimakkaan räjähdyksen jälkeen Coatzacoalcosin kaupungissa Meksikossa keskiviikkona.
Työntekijät evakuoivat öljy-yhtiö Pemexin rakennuksia voimakkaan räjähdyksen jälkeen Coatzacoalcosin kaupungissa Meksikossa keskiviikkona.EPA

Yhtiö sanoi, että se jatkaa etsintöjä turmapaikalla, mutta että se on hidasta tuhojen laajuuden vuoksi. Yhtiön mukaan joitain alueita ei vielä ole käyty läpi. Etsinnöissä on käytetty myös lennokkeja sekä etsintäkoiria.

Onnettomuus tapahtui keskiviikkona iltapäivällä paikallista aikaa laajalla jalostamoalueella eteläisessä Veracruzin osavaltiossa Meksikonlahden rannalla sijaitsevassa Coatzacoalcosin kaupungissa.

Räjähdys sattui Pemexin omistamalla jalostamoalueella sijaitsevassa kemiantehtaassa, jonka Pemex omistaa yhdessä muun muassa muoviputkia valmistavan Mexichem-yhtiön kanssa. Kemiantehdas tuottaa päivittäin noin 900 tonnia muoviputkien valmistukseen käytettävää vinyylikloridi-petrokemikaalia.

Vinyylikloridi on myrkyllistä ja hyvin syttymisherkkää.

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi